Civil

2016.12.21. 11:55

Ünnepi hangulat, családias légkör a civil sajtóreggeli 2016. évi záró programján

Szombathely- A Vas Megyei Civil Információs Centrum (VMCIC) által szervezett civil sajtóreggeli sorozat ez évi záró rendezvényét tartották kedden a Promen Villában.

Civil Tudósítónktól

Igazán nem panaszkodhatnak a szombathelyiek, hogy a karácsony közeledtével, vagy az újév elején a családi otthon melegéből kimozdulva nem találnak izgalmas és tartalmas programokat az egészségük védelme, kikapcsolódásuk érdekében. A civil szervezetek bő kínálatából igény szerint választhatnak az érdeklődők. A Víztorony-Kresz Park Kulturális és Szabadidő egyesület „Jótékonysági karácsony a Brenner-parki Víztoronynál” programja december 21-én, 16 órakor kezdődik.

Fotó: György István Péter

Az egyesület Szombathely egyik jelképének, a Víztoronynak a megmentésében és közösségi célú hasznosításában, a Brenner park szépítésében kíván közreműködni. A Víztorony alsó szintjét megnyitják erre az alkalomra. A rendezvényen megismerhetik a Magyar Huszár Hagyományőrző Gyerekcsapat egyesületet is. Lehet lovaskocsikázni a parkban, kis pónit simogatni, fotózkodni. A nap fő célja, hogy a 10. választókerületben elő, egyedülálló idős, beteg embereknek gyűjtenek. Várnak tartós élelmiszer, gyümölcs és édesség felajánlásokat.

Fotó: György István Péter

Izgalmasnak ígérkezik a Vas Megyei Triatlon Klub szervezésében december 28-án 18 órakor a i Promen Villában Tamás Zsolt 73-szoros Ironman sportember beszámolója. A Szombathelyi Futóklub két év végi programmal is várja a mozgásra, kocogásra vágyókat. Ha már az ünnepi étkek miatt a szobamérleg mutatja a bejgli és egyéb finomságok eredményét, bekapcsolódhatnak december 27-én a „Bejgliégető futásba” a Csónakázó-tónál, ahol délelőtt fél tízkor rajtol a futás-kocogás. December 31-én óévbúcsúztató közös futásban vehetnek részt, mindazok, akik a 2016-os esztendőt egy kellemes közös sportolással szeretnék hátuk mögött tudni. A futás-kocogás a Csónakázó-tótól indul a belvárosba. Ott pezsgős-teás koccintással jelképesen elbúcsúznak a résztvevők az óévtől és utána a kiindulóponthoz futnak vissza. A rendezők szívesen veszik, ha a résztvevők jelmezben futnak.

Fotó: György István Péter

Nagy Krisztina a VM CIC projektvezetője sikeresnek ítélte a megtartott civil sajtóreggeliket. Úgy érzi, kölcsönösen hasznos volt a program minden fél részére. Egyre több ember kapcsolódhat be a civil szervezetek közösségi élményt nyújtó életébe és ismerheti meg a civil szerveződések tevékenységét. E partneri viszonyra a sajtóreggeli szervezői 2017-ben is számítanak, a program folytatódik.

 

 

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!