Vár IkerVár! - Közösségek hete örökségsétával

2017. május 15., 22:24 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár is csatlakozott a Közösségek hete elnevezésű felhíváshoz.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az egyhetes országos rendezvénysorozatra sokféle programmal lehetett jelentkezni. "Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,..." címmel az ikervári művelődési ház örökségsétával  mutatta be Vas megye egyik legrégibb településének természeti, épített és kulturális örökségét, értékeit.

Zsidahó -dűlő- átkelés a mocsáron a vízitehén unszolására

Munka után édes a pihenés

A Zichy Antónia Általános Iskolát képviselő mintegy hatvan tanuló a kultikus Zsidahó dűlőből elindulva meglátogatta a helyi tűzoltó egyesületet, az 1907-ben épített tűztornyot, ahol Szabó Béla egyesületi elnök és Dala János tűzoltóparancsnok fogadta a résztvevőket.

Sok titkot rejt a Batthyány Emlékház

Így lőttek a honfoglalók is- Fekete Dani 6. osztályos célba lő - Országh Krisztián, Kiss Milán és Glavánovics Ábel árgusan figyeli

Az egykori Kovács szállóból létrehozott Batthyány Emlékházban a bronz, vas, honfoglalás és római kor helyi leletanyagát tanulmányozták. Megtudták azt is, hogy az ország első vízerőműnek köszönhetően Ikerváron már 1896-ban volt villamos hajsütővas, szivargyújtó, akkumulátoros lámpa a lovas kocsin, 1902-től pedig villamos főző, sütő- és fűtőkészülék.

Horváth Tünde tanárnő célba lő

Mint az elöljárók egykor - koccintás a Zsidahó dűlöben

Honfoglalás - és római kori leletek között Fotó: Pásti József

Izgalmakból sem volt hiány: adódott alkalom íjászkodásra, légpisztolyos céllövészetre, nem tervezett mocsárjárásra, és kalandos menekülésre a legelésző tehenek elől. A program a Batthyány Lajos Művelődési Házban eszem-iszommal zárult.

Pásti József

Civil Tudósítónktól

2017. május 15., 22:24 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...