Civil

2016.11.07. 17:20

Vendégjáték Erdélyben

Ikervár-Lupény - A Dél-Erdélyben és a Zsil völgyében élő szórványmagyarság meghívására vendégszereplésre utazott a Déli Kárpátokba az ikervári Rába(p)ART Társulat.

Civil Tudósítónktól

15 éve nem volt magyar nyelvű színházi előadás a közelmúltban átadott, gyönyörű lupényi kultúrpalotában, így az ikervári színkör számára is igazi kihívás volt a november 3-án 18 órakor kezdődött fellépés. Ahogy Széll Lőrincz, a Hunyad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság ügyvezetője fogalmazott kiéheztek a magyar nyelvű kultúrára a helyiek .

Látogatás Vajdahunyadon. A kép közepén Kofity Zoltánné tanárnő, a csapat idegenvezetője Fotó: Ikervári Színjátszók

A Petrozsényből, Lupényből és Vulkánból érkező érdeklődők (350 fő) zsúfolásig megtöltötték a nézőteret. A jelenlévőket Cristian Resmeriţă, Lupény város polgármestere, Benedekfi Dávid az RMDSZ lupényi elnöke és Széll Lőrincz köszöntötte. A színházi élményre vágyó közönség vastapssal jutalmazta az ikerváriak másfél órás, műfajilag sokszínű előadását. A repertoárt, - amelyben végzetjáték, monodráma és habkönnyű komédia is jelen volt - országosan minősített produkciókból válogatták össze a színjátszók.

Másnap Déván a Téglás Gábor Elméleti Líceumban több száz lelkes diák örülhetett a társulat fergeteges játékának. Az ikerváriak már most meghívást kaptak 2017-re.

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!