Csepreg

2017.03.26. 18:35

Megyei kitüntetést kapott Kóbor Károly, Csepreg büszkesége

Vasvár, Csepreg - A március 15-ei vasvári ünnepségen Kóbor Károly a Vas Megyei Közgyűlés elnökének emlékérmét vehette át.

Cseszkó Tamás

Kóbor Károly 35 éve Vas megye érdekében végzett szakmai, hivatásbeli érdeme, a vasi sport és a közéleti események megörökítéséért, valamint a közösség ügyének szolgálata érdekében hosz-szabb időn át kifejtett ki-emelkedő munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Kóbor Károly és Majthényi László március 15-én, Vasváron Fotó: Csepregi önkormányzat

Kóbor Károly elárulta, hogy édesapja már négyévesen sporteseményekre vitte, édesanyjától hatévesen fényképezőgépet kapott. Az olvasás mindig nagy kedvence volt, nagymamájának, rokonainak már hétévesen felolvasta a napilapokat. Az irodalmat Sudárné Molnár Zsuzsanna, általános iskolai osztályfőnöke, irodalomtanára ültette el szívében. Jelenleg hatszáz könyv boldog tulajdonosa. - Már 16 éves koromban technikai vezetőként dolgoztam a Csepregi Sportegyesületnél, amelyet 22 évig gardíroztam - folytatta a kitüntetett. - Az NB II-n kívül minden osztályban megértem aranyérmes díjkiosztót, de több dobogós helyezést is. Az életemben a sport mellett a kultúra is fontos szerepet játszik, hiszen riporterként 12 éve viszem a híreket a nagyvilágba. Először csak a helyi portálok oldalain jelentek meg a fotóim, majd a megyei napilap hasábjain számos képemet láthatták az olvasók. Hat évig egy megyei internetes portál munkatársaként a kulturális élet számos eseményéről tudósítottam. A Juhász Annával, Juhász Ferenc költő lányával végzett közös munkára vagyok a legbüszkébb, de sok kiváló kollégával ismerkedhettem meg az évek során - fogalmazott a kitüntetett, aki jelenleg egy közösségi oldalon munkálkodik, amelyen a település és környéke híreit teszi közkinccsé. Nemcsak a környékbeliek, a Vas megyeiek, hanem az ország minden részén élők, sőt: külföldön is olvassák az oldalát. Saját bevallása szerint igazi közösségi ember, aki leginkább akkor érzi jól magát, ha városáért és embertársaiért önzetlenül tehet és szervezhet. A kitüntetettet Vlasich Krisztián polgármester is köszöntötte az ünnepségen a város nevében, gratulált neki és megköszönte eddig áldozatos munkáját.

Vas Megye Közgyűlésének Pável Ágoston-emlék-plakettjét ítélték oda Horváth Gyuláné Vertetics Éva nyugdíjas óvodavezetőnek, aki későbbi időpontban vette át a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!