Csepreg

2014.08.25. 16:38

Eta néni diplomája gyémántból van

-Kiváló pedagógus és nagyszerű ember -mondta Vlasich Krisztián, a csepregi Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság elnöke, aki Dravarits Istvánné, Eta nénit köszöntette. A nyugalmazott óvónő ugyanis ebben az évben ünnepli hatvanadik gyémántdiplomáját.

Cseszkó Tamás

Szinte nincs olyan csepregi, aki ne ismerné Dravarits Istvánné, Eta nénit, aki negyvenöt évig volt a Csepregi Óvoda nevelője.

- Ez volt az első és egyetlen munkahelyem - mondja mosolyogva a pedagógus, akinek a keze közül számos nagyszerű ember került ki.

- Harminckét évvel ezelőtt ő volt az, aki sokak mellett engem is útnak indított a nagybetűs élet és az iskolapad felé - mondta Vlasich Krisztán, önkormányzati képviselő, a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság elnöke. Hozzátette, hogy Szent István király és az új kenyér ünnepének idején fontos megemlékezni azokról, akik jót és maradandót alkottak Csepregért, ezért Eta néninek minden tisztelet kijár.

Ziembicki Erzsébet, a Csepregi Művelődési Ház igazgatója, Dravarits Istvánné, Eta néni, Vlasich Krisztián

Dravarits Istvánné 1954-ben, hatvan évvel ezelőtt diplomázott Sopronban, és ugyanebben az évben már munkába is állt a csepregi óvodában.

- Negyvenöt éven keresztül dolgozott, lelkiismeretesen látta el a munkáját, jelenleg pedig nyugdíj mellett is aktív, odaadó módon segíti Csepreg városát - emelte ki Vlasich Krisztián.

Az elmúlt napokban több kitüntetést is átadtak Csepregen. Közbiztonságért díjat vehetett át Lujf Ákos, Csepreg Város Sportjáért díjban részesült Sass Dezső, az Ifjúságért Díjat a Csepregi Sportegyesület kapta meg idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!