Csepreg

2017.08.06. 16:25

Nem lesz többé kátyús az utca

Újabb örömhír a lakóknak: a magyar kormány központi támogatásból 15 millió forint vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyújt a városnak, amelyet útfelújításra fordítanak.

- Bizonyára emlékeznek a csepregi emberek arra, amikor a választási kampányban megígértük, hogy nagyszabású út- és járdafelújítási prog-ramot hirdetünk. A korábbi években ugyanis ezen a területen is óriási volt a lemaradás - foglalta össze az előzményeket Vlasich Krisztián polgármester, aki emlékeztetett, az elmúlt időszakban folyamatosan történtek útfelújítási fejlesztések Csepregen.

Most újabb jó hírnek örülhetnek a környéken élők, 15 millió forint központi támogatást nyert ugyanis az önkormányzat, melynek köszönhetően megújulhat a Petőfi Sándor utca.

Pájter István Petőfi utcai lakos és Oláh Imre városi képviselő egyeztet az utca problémáiról: sikerült forrást nyernie a városnak a felújításra
Fotó: Csepregi önkormányzat

A polgármester elmondta, nagyon örül annak, hogy pozitívan bírálták el a pályázatukat, és a támogatás segítségével újabb utca újulhat meg a városban, a lakosság nagy örömére. Külön köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki folyamatosan támogatja a terveiket, és segít a megvalósulásukban is. Hozzátette, a Petőfi utca burkolata az utóbbi évtizedekben erősen kikátyúsodott. Tömegközlekedéssel nem érintett az út, de fontos belterületi útvonal, mivel a település északi részét közvetlenül kapcsolja össze a Kőszeg és Bük közötti forgalmat lebonyolító országos közúttal.

Az útfelületen lévő hibák miatt a közlekedés az utóbbi időben nehézkessé vált, továbbá a hóeltakarítást is akadályozzák a kátyúk. A felújítás során hat centiméter aszfalt kopóréteget kap a meglévő felület. A projektnek, - amelyhez az önkormányzat több mint 3 millió forint önerőt ad, - részét képezi a zúzottkő padka építése, a csatornafedlapok és kapubejárók szintbe emelése, egy megsérült áteresz kibontása és pótlása, és a hozzá kapcsolódó árokszakasz javítása is. A felújítást követően az útszakasz biztonságosan használhatóvá válik.

A polgármester Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Szarka Anikóval, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnökével közösen tekintette meg a leendő beruházás helyszínét, amelyen a város vezetői tájékoztatták a képviselőt a tervezett beruházás részleteiről.

- Csepreg folyamatosan fejlődik, és öröm számomra, hogy közös összefogásunknak köszönhetően ismét kézzelfogható eredményt tudunk felmutatni - zárta gondolatait a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!