Csepreg

2016.12.04. 22:40

Új gyertyákat öntöttek a képviselők

Csepreg - Megkezdődött a várakozás időszaka, a soproniak az idén is adventi koszorút ajándékoztak a városnak.

Cseszkó Tamás

Szép hagyomány Csepregen, hogy Szent András apostol napjához legközelebb eső első vasárnapon a város polgárai, családok, barátok, ismerősök sétálnak ki a Promenádra, hogy részesei legyenek annak, amikor is az ivókút alatt elhelyezett városi adventi koszorún fellobban az első gyertya lángja.

Idén sem hiányozhattak az adventi gyertyák az ünnepi koszorúról, melynek elkészíttetését maguk a városatyák vállalták magukra. Szükség is volt erre, hiszen Kovács András korábbi képviselő az idei esztendőtől már nem kívánta biztosítani a város számára a gyertyákat, így a képviselők egymással összefogva, saját költségükön újakat öntettek a jeles alkalomra.

Oláh Imre képviselő meggyújtja az adventi koszorú gyertyáját. Azóta már a második gyertya lángja is lobog Csepregen Fotó: Cseszkó Tamás

- Lobogjon csak tovább gyertyáinknak lángja. Emberi melegség, köszönts a világra - idézték Devecseri László gondolatait az ünnepi műsoron. A Csepregi Olvasókör és a Farkas Sándor Egylet karácsonyi versei és énekei mellett ízletes forralt borok és teák is átmelegítették a kilátogató érdeklődőket, akiknek Finta József plébános úr kívánt békés és nyugodt adventi időszakot.

Az első gyertyát Oláh Imre képviselő gyújtotta meg és helyezte el a város koszorúján, majd a Győri Advent Kórus meghitt hangversenyét tekinthették meg a művelődési házban - valóban bensőséges élményt varázsoltak a hallgatóság szívébe és lelkébe egy-aránt.

- Adventi koszorúnk a szeretet melegét küldi a határokon innen és túl élő testvéreinknek és a velük együtt élő népeknek is - ezt már Perkovátz Tamás, a Perkovátz-ház Baráti Körének elnöke mondta. Tizenhárom éve indult Sopronból az a hagyomány, melynek keretein belül minden év első adventi vasárnapja előtti pénteken Ruszt, Kismarton, Nagymarton, Felsőpulya után Csepreg városába is ellátogat azért, hogy Sopron városának ünnepváró jókívánságait és az összetartozást szimbolizáló adventi koszorút szülőföldünk egykor volt Sopron vármegyei településeire és központjaiba is eljuttassák.

Perkovátz Tamás a soproni civil szervezetek képviselőinek jelenlétében adta át Vlasich Krisztián csepregi polgármesternek az összetartozást szimbolizáló adventi koszorút a városházán. A városvezető Csepreg polgárai nevében megköszönte, hogy ezzel a nemes gesztussal ismét megtisztelték a várost, és még inkább meghitté tették az adventi készülődést.

A baráti vendéglátásban is részesült küldöttség a következő napon Fertőszentmiklóson, Fertődön, Kapuváron, Csornán és Beledben is tiszteletét tette, és elvitte ünnepváró jókívánságait, valamint az összetartozást szimbolizáló adventi koszorút is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!