Diáksport

2016.06.15. 14:18

A Zrínyi lány és a Bolyai fiú teniszcsapata győzött

Balatonboglár - Az iskolák közötti csapatbajnokság országos döntőjében a Zrínyi lány és a Bolyai fiú teniszezői is aranyérmet nyertek.

Vastag Nándor

Az iskolák közötti tenisz csb-n jól szerepeltek a vasi résztvevők, végeredményben két arany-, három ezüst- és két bronzérmet hoztak el balatonboglári viadalról. A III. korcsoportos lányoknál a Zrínyi egy 2-0-s és egy 2-1-es sikerrel jutott a döntőbe, ahol a budapesti Városligeti iskola felett aratott újabb 2-1-es győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet.

A Zrínyi diákolimpiai bajnokai: Körmendy Lilla (balról) és Patonay Orsolya Fotó: Virágh Gabriella

A fiúknál a kőszegi Árpád-házi három 2-0-s diadallal menetelt a fináléig, ott viszont ugyanilyen arányban kikapott egy budapesti iskolától, így ezüstéremmel zárt. A IV. korcsoportos fiúknál szombathelyi házidöntőt rendeztek. A Bolyai és Gothard is 2-0-ra nyerte mindkét mérkőzését, majd az egymás elleni találkozón a Bolyai 2-0-ra bizonyult jobbnak, megszerezve ezzel az első helyet. Az Árpád-házihoz és a Gothardhoz hasonlóan második lett a Reguly fiúcsapata is, méghozzá a legfiatalabbak között.

A Bolyai triója (balról): Tájmel Kristóf, Donázy Bence, Németh Máté Fotó: Tájmel Tamás

A vasi eredmények. I. korcsoport, fiú: 2. Reguly (Gerencsér Soma, Virágh Csanád). Lány: 3. Gothard (Tóth Emma, Balázsfalvi Noémi, Pesti Vanda). II. kcs., fiú: 3. Gothard (Mátés Bence, Pfister Bálint). III. kcs., fiú: 2. Árpád-házi, Kőszeg (Markovits Márton, Vágfalvi Simon Gábor). Lány: 1. Zrínyi (Patonay Orsolya, Körmendy Lilla). IV. kcs., fiú: 1. Bolyai (Németh Máté, Donázy Bence, Tájmel Kristóf), 2. Gothard (Pesti Dániel, Jámbor Marcell). V. kcs., lány: 4. Bolyai (Baldauf Panka, Horváth Júlia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!