Diáksport

2016.06.08. 17:47

Kézisek és röpösök elődöntői

Körkép - A III. korcsoportos diákolimpiai labdajátékok országos elődöntői két vasi érdekeltségű sportág küzdelmeivel zárultak.

Vastag Nándor

Kézilabdában kettő, röplabdában négy szombathelyi csapat küzdött az országos fináléért, ám a továbbjutást jelentő első helyet egyik sem tudta megszerezni a regionális tornákon. Lány kézilabdában a Zrínyi előbb 31-16-ra kikapott a hazai pályán szereplő győri Kölcseytől, ám a helyosztón a dunaújvárosi Dózsát 28-22-re legyőzte, így bronzérmet szerzett. A Bolyai szintén harmadik lett. Először nagy küzdelemben 23-21-es vereséget szenvedett a Tamási Általános Iskolától, majd a négy csapatos torna vendéglátóját, az ajkai Feketét 31-14-re megverte.

Lány röplabdában két négyes megmérettetésen is közel volt a vasi továbbjutás. A Zrínyi a házigazda tatabányai Rózsakerti felett aratott 2:1-es sikerrel kezdte meg szereplését a regionális tornán, melynek döntőjében a Kaposvári Általános Iskolától ugyanilyen arányban kikapott, és ezüstérmes lett. A Gothard a székesfehérvári selejtezőt a győri Kodály elleni 3:0-s diadallal nyitotta, de a székesfehérvári Felsővárosival szemben 2:1-re alulmaradt, ami újabb második helyet jelentett. A fiú röplabdások hármas tornákon vívtak körmérkőzést. A Váci Ikrényben a sümegi Ramassettertől és az abdai Zrínyitől is 2:1-re kapott ki, a Gothard Dabroncon a gógánfai Feketétől 3:0-s, az igali Batthyánytól 2:1-es vereséget szenvedett, ezzel mindkét szombathelyi csapat harmadikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!