Diáksport

2016.06.07. 08:47

NLG-s lányok: irány a foci Eb!

Telki - Az Nagy Lajos Gimnázium lány labdarúgócsapata megnyerte a Fair Play Kupát, így utazhat a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra.

Vastag Nándor

A Magyar Labdarúgó Szövetség által létrehozott Fair Play Kupa középiskolai program országos döntőjének nyolc lány- és nyolc fiúcsapat részvételével a telki edzőközpont adott otthont. A mezőnyben két vasi iskola gárdája is ott volt, melyek a megyei és a regionális selejtező megnyerésével kvalifikálták magukat a végső megmérettetésre. A lányoknál a „Big Lui” néven indult NLG az első csoportkörben a kiskunfélegyházi ellenfelét 1-0-ra, a budapestit 4-1-re győzte le, a gyulai riválisától viszont 1-0-ra kikapott.

Az NLG csapata a győztesnek járó jutalmakkal és egy „díszvendéggel”. Hátul (balról): Ferencsik Evelin edző, Pungor Laura, Peitli Viktória, Bogdán Ádám, Papp Katalin, Kovács Kamilla. Elől: Tancsics Zsófia, Kiss Zsófia, Horváth Natália, Kopácsi Mirtill, Magyar Vanda, Szakonyi Emese, Csépke Dominika

A szombathelyiekre a középszakaszban újabb csoportkör várt, ahol a kaposvári együttest 4-0-ra, a budapestit 2-0-ra verték. Ezzel a két sikerrel a torna fináléjába jutottak, ahol ismét a gyulaiakkal találkoztak. A mérkőzés nagy küzdelemben 0-0-s döntetlennel ért véget, így a büntetőkre maradt a döntés. Ebben a vasi lányok koncentráltak jobban, és 5-3-as diadallal szerezték meg az első helyet. A győzelem egyben azt jelenti, hogy az NLG csapattagjai a felkészítő edzőjükkel elutazhatnak a franciaországi labdarúgó Eb-re, és élőben tekinthetik meg a június 22-én, Lyonban sorra kerülő Magyarország-Portugália mérkőzést. A szombathelyiek két különdíjat is kaptak, a torna legjobb játékosának Szakonyi Emesét, a legjobb kapusnak Kopácsi Mirtillt választották. Érdekesség, hogy a győztes csapatoknak járó érmeket és a kupát Bogdán Ádám, a Liverpool 20-szoros magyar válogatott kapusa adta át.

A III. Béla iskola csapata ötödik helyen végzett. Hátul (balról): Dömötör Tamás testnevelő, Szukics Marcell, Mákos Gergő, Brückner Szilveszter, Bajzek Márk, Némethy Zsolt testnevelő. Elöl: Nordovits Kristóf, Szabó Bence, Molnár Bence, Jakab Péter, kapus: Gyécsek Szilárd

A fiúknál a szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola csapata egy-egy sikert, döntetlent és vereséget jegyzett az első csoportkörben, és szintén jó esélye volt a döntőbe jutásra. A középszakaszban azonban kikapott a korábban már legyőzött Békés megyei ellenfelétől - mely végül megnyerte a tornát -, majd a második meccsén döntetlent játszott, így lemaradt az éremcsatákról. A szentgotthárdiak aztán a helyosztón 1-0-ra felülmúlták érdi ellenfelüket és az ötödik pozícióban fejezték be a küzdelmeket.

Végeredmény. Lányok: 1. NLG (Pungor Laura, Peitli Viktória, Papp Katalin, Kovács Kamilla, Tancsics Zsófia, Kiss Zsófia, Horváth Natália, Kopácsi Mirtill, Magyar Vanda, Szakonyi Emese, Csépke Dominika, felkészítők: Boros András, Ferencsik Evelin). Fiúk: 5. III. Béla, Szentgotthárd (Szukics Marcell, Mákos Gergő, Brückner Szilveszter, Bajzek Márk, Nordovits Kristóf, Szabó Bence, Molnár Bence, Jakab Péter, Gyécsek Szilárd, felkészítők: Dömötör Tamás, Némethy Zsolt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!