Diáksport

2016.05.27. 18:08

Országoson a Bolyai fiú kosarasai - vasiak az országos elődöntőkön a labdajáték diákolimpiákon

A Bolyai iskola fiú kosárcsapata bejutott a IV. korcsoportos országos diákolimpiai döntőbe.

Vastag Nándor

A csapatsportágakban javában zajlanak az országos elődöntők a diákolimpiai finálékba jutásért. Több vasi csapat pályára lépett már, közülük - egyelőre - egy vívta ki a továbbjutást. A IV. korcsoportos fiú kosárlabdában a Bolyai iskola remekül teljesített, a soproni tornán a házigazda Berzsenyit 76-47-re, a székesfehérvári Tópartit 93-62-ra verte. A szombathelyiek a magabiztosan megszerzett első hellyel kvalifikálták magukat a június 10-12-ei, nyolc együttest felvonultató miskolci országos döntőbe.

A fiúknál szerepelt még a Paragvári is, mely Pécsen előbb 97-85-re kikapott a PTE Gyakorlótól, majd a dombóvári Szent Orsolyát 85-73-ra legyőzte, így bronz-érmet szerzett. A lányoknál a Dési csapata a vendéglátó Kaposvári Általános Iskolától (29-70) és a zalaegerszegi Zrínyitől (63-81) is vereséget szenvedett, ezzel negyedik lett.

Ugyanebben a korcsoportban, röplabdában és kézilabdában egy-egy országos elődöntőnek is Szombathely adott otthont. A Zrínyi fiú röpösei ezüstérmet szereztek, miután a győri Övegest 3:0-ra felülmúlták, de a sümegi Ramassettertől ugyanilyen arányban kikaptak. A Gothard lány kézisei szintén másodikként végeztek.

A mohácsi Parkot 24-12-re megverték, majd a torna döntőjében, nagy csatában 30-25-re alulmaradtak a balatonboglári Alapfokúval szemben. A III. korcsoportos fiú kosárlabdában a körmendi Kölcsey szerepelt hazai pályán - az országos elődöntőt a Somogyi iskola sportcsarnokában rendezték. A Kölcsey az első meccsen szoros küzdelemben 79-72-re kikapott a soproni Hunyaditól, ám a székesfehérvári Tóvárosi felett 68-37-es sikert aratott, s a négyes tornán harmadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!