Egyetem

2010.04.29. 20:58

Szombathelyi lány lett a Nyugat-magyarországi Egyetem szépe

Vörös Adriennt, a Savaria Egyetemi Központ szlavisztika szakos hallgatóját választották a 2010-es NymE Szépe verseny legszebbjének.

Bonyhádi Zoltán

A versenyen a tizenegy döntős lány előbb utcai viseletben, majd fürdőruhában, végül estélyiben vonult a zsűri, illetve a szép számban megjelent nézők elé. A szebbnél szebb lányok a NymE soproni, mosonmagyaróvári, szombathelyi, valamint a győri-székesfehérvári (összevont) elődöntőiből jutottak tovább.

Bárdos Kitti, Bátky Petra, Jakusch Kinga, Kapusi Vivien Bianka, Láng Veronika, Martin Dorottya, Nagy Renáta, Németh Annamária, Sztehlo Adrienn, Villás Brigitta és Vörös Adrienn mérkőztek meg az egyetem legszebb lánya címéért, aki az egyéb nyereményeken kívül a következő évben a Nyugat-magyarországi Egyetem arca is lesz, ami bizonyára külön feladatokat ad majd a győztesnek.

Prof. dr. Gadányi Károly, a zsűri (ahol többek közt helyet foglalt Freire Szilvia, a 2008-as Miss World Hungary győztese, valamint dr. Hollósi Gábor szombathelyi rendőrkapitány is) elnöke, a SEK elnök-rektorhelyettese a végeredmény kihirdetését követően Vörös Adrienn fejére helyezte a legszebbnek járó koronát. Az állandóan mosolygó, bájos kisugárzással rendelkező Adrienn múlt héten már győztesként állt a SEK dísztermének kifutójára, hiszen a szombathelyi elődöntőt is ő nyerte.

- Az elődöntő utáni napon jutott először a tudatomig, hogy akár meg is nyerhetem a versenyt, nem számítottam rá, de igen, tényleg reménykedtem benne. - mondta Adrienn, aki nem zárkózott el attól, hogy további versenyeken elinduljon. - Nincs semmi veszteni valóm, szívesen elindulnék máskor is.

Két udvarhölgye vele ellentétben kevésbé tartja valószínűnek, hogy jelentkezzen más szépségversenyre. Bátky Petra, aki a győzteshez hasonlóan szintén a SEK (kommunikáció szakos) hallgatója: - Sok volt a stressz ebben a pár napban, ez volt az első verseny, amin elindultam, de ez nem az én világom, persze nagyon örülök, hogy bejutottam a legszebb három közé.

Kapusi Vivien korábban modelledett már, azonban, ahogy ő mondta, más irányba vitte az élet: - Nem ezen a területen mozgok, sokat lovagolok, illetve lovászként is dolgozom már. - mesélte cseppet sem csüggedve.

Az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón Kéri Péter, a SEK hallgatói önkormányzatának elnöke, valamint Nagy Antal, a verseny főszervezője elmondták, egyértelműen sikeres rendezvényen vagyunk túl, jövőre is mindenképpen megrendeznék a szépségversenyt. Ahogy azt Gadányi Károly is mondta: utánpótlás van bőven - állunk elébe.

A szépségversenyen készült képgalériáért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!