Életmód

2017.04.05. 17:45

8 biztos jel, hogy itt van a tavasz

Előkerülnek a télen garázsban rejtegetett, féltett középkorú autók. Persze csillognak a tisztaságtól.

Mehlhoffer Tamás

1. A gencsapáti szőlőhegyen és a Parkerdőben jelentős mértékben emelkedik a söröskartonokat az autóból kipakoló férfiak száma.

2. A vasi fürdőkben egyre több a magyar szó, viszont a szombathelyi Fő téren egyre többen beszélnek németül.

3. Az idősebb leány- vagy fiúgyermek gondosan elraktározott tavaszi ruhái előkerülnek ugyan a padlásról, hogy a kisebbik testvér megkaphassa őket, ám a tél folyamán a kistesó annyit nőtt, hogy átugrott egy évszakot, és most már csak a nyári holmik mennének rá.

4. Tojásokat növesztenek a fák.

5. A kutya nem azért nyüszít az előszobában éjjel kettőkor, mert ennie/pisilnie kell, hanem mert a fűben kell ledörgölnie magáról a téli bundát, és alig bír magával (jobb lett volna be sem engedni, úgyis meleg van).

6. Az utakra sereglenek azok a patyolattisztán, garázsban tartott, középkorú járművek, amelyek a téli autózástól rettegő sofőrök kényelmét fokozzák, viszont ugyanezen sofőrök kényelmetlen helyzetbe hozzák azokat, akik egész évben próbálnak atrocitásmentesen közlekedni.

7. Abszolúte itt van az idő, hogy az ember napsütéses hétvégéken végre kiüljön a teraszra egy jó fröccsel a kezében, ám az időjárást ugyanígy élvezi a telet egyedüliként átvészelt, ezért rendkívül éhes darázs is.

8. Olyan című cikkeket olvashatunk a lapokban, mint „8 biztos jel, hogy itt van a tavasz”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!