Életmód

2017.08.20. 14:20

Flip-flop papucs, zokni, szandál - mit viselnek nyáron a magyarok?

Érdekes felmérés készült a közelmúltban: kiderült, milyen ruhadarabokat választanak szívesen a magyarok nyáron. Arra is kitértek, hogyan szórakoznak a nők és a férfiak a strandokon.

Vas Népe

Augusztus közepe van ugyan, kicsit az idő is elromlott, de még mindig lesz bőven lehetőségünk kimenni a strandra a nyár utolsó heteiben. Az egyik magyar társkereső oldal készített egy friss felmérést: összegyűjtötte a magyarok nyári öltözködési szokásait.

Kiderült: a bikini és az úszónadrág még mindig népszerűbb a vízpartra járók közt, mint az egyberészes fürdőruha vagy a fecske. Érdekesség, hogy minden negyedik férfi pedig még mindig nem hajlandó szandált húzni a lábára.

Mit választanak a nők?

A felmérés szerint a nők még mindig inkább a bikinit választják az egyberészes fürdőruha helyett. Szívesebben vesznek fel flip-flopot, mint gumiklumpát, és a nyáresti bulikba inkább lapostalpúban indulnak el, mintsem magassarkúban. De kiderült az is, hogy előbb vesznek fel szoknyát, mint nadrágot, és előbbiből is inkább a minit húzzák elő a szekrényből, nem a maxit.

Ha strandra mennek, szórakozásnak könyvet visznek magukkal magazinok, újságok helyett. A vízben pedig szívesebben pihennek egy matracon, úszni annyira nem kedvelnek. Nyáron tehát az a mottó, hogy minél többet mutassunk magunkból, avagy próbáljuk meg viszonylag lazán és kényelmesen túlélni a hőséget.

Mit választanak a férfiak?

Napjaink férfijai nem szívesen mutatkoznak a strandon fecskében, az úszónadrág a nyerő náluk. A nőkhöz hasonlóan a flip-flopot részesítik előnyben, a gumipapucsokat inkább otthon hagyják. Többségük előnyben részesíti a rövidnadrágot, valamint a pólót, a rövid ujjú inget nem pártolják. Érdekesség, hogy a mindennapokban minden negyedik férfi inkább húz zárt cipőt, akármekkora is a hőség, de nem hajlandó szandált hordani. A hosszúnadrágot és a hosszú ujjú inget azonban inkább hagyják pihenni a szekrényben.

Köztudott, hogy a férfiak kevésbé szeretnek hosszan olvasni, így nem meglepő, hogy ők a nőkkel ellentétben inkább az újságot választják a pihenéshez. A sport persze az életük része, így ők inkább úsznak néhány hosszt, mintsem semmittéve ringatózzanak egy matracon.

Ciki vagy sem?

A felmérése kitért arra is, hogy mit tartunk ma cikinek és mi elfogadott a nyári öltözködéssel kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy míg a nők csaknem fele szerint ciki az utcára flip-flop papucsban menni és sortot csak a tökéletes lábú nőknek kellene hordania, addig a férfiaknak csupán harmada gondolja ezeket így.

A többség szerint nyáron belefér, hogy egy férfi ujjatlan felsőt vegyen fel, azt viszont már csak majdnem minden tizedik válaszadó gondolja, hogy a férfiaknak nem kellene rövid ujjú inget viselnie. A nők többsége a szandálhoz kilakkozza a körmeit is. Tehát kezeket, lábakat ki a napfényre, a zoknikat pedig hagyjuk otthon, ha jót akarunk.

Szeretünk ismerkedni

Ha nyár, akkor fesztiválok, randik és forró flörtök. A megkérdezett nők kétharmada szereti, hogy nyáron többet mutathat meg magából, és ennek a férfiak 88 százaléka kifejezetten örül. A válaszadók nagy része többet randizik nyáron, a nők felének, és háromból két férfinak is volt már nyáron induló hosszú távú kapcsolata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!