Életmód

2015.11.14. 11:11

A gyógyulás és a gyógyítás fejben dől el - Figyeljünk a jelekre!

Molnaszecsőd - Dr. Szabó Ágnes orvos-természetgyógyász, lélekgyógyító, pszichoterapeuta tartott előadást a helyi művelődési házban Orvosság fűben, fában, Benned! címmel. Megtudhattuk, az élet öröm, és ez a legfontosabb a Földön.

Bajdó Bettina

Szombathelyi Tamás polgármester elmondta: a Berzsenyi Dániel Könyvtár sorozatának újabb részéhez érkeztünk, melynek során a test, a lélek és a szellem együttműködésébe pillanthatunk bele dr. Szabó Ágnes segítségével.

– Egy ember kompletten egy egész – emelte ki a természetgyógyász. – Lelki dolgokban nincs sok értelme a diagnózisnak, nem hiszek abban, hogy a gyógyszer oldja meg a problémákat. Ha van egy jó minta, amit követni lehet, akkor azon az úton kell menni. Ha nincs ilyen minta, akkor segítséget kell kérni. Orvos a végzettségem, de a természetes gyógymódok híve vagyok. Azt vallom, hogy a Föld változóban van, s ez megtisztulással, átrendeződéssel jár együtt. Amit minden ember hozzátesz a nagy egészhez, az visszatér hozzánk, ez jelenti a jövőnket.

Szabó Ágnes hozzátette: gyógyító nemzet vagyunk, sokkal magasabb a gyógyítók száma Magyarországon, mint másutt a világban. Minden családban van gyógyító, csak erről kevesen tudnak.

dr. Szabó Ágnes orvos-természetgyógyász, lélekgyógyító, pszichoterapeuta tartott előadást, melyen a rezgések fontosságával ismerkedtünk. Fotó: Szendi Péter

– A gyógyulás és a gyógyítás fejben dől el – hangsúlyozta a természetgyógyász. – A fizikai testünk egy bölcs és őszinte templom. A test, a lélek, a szellem egy egész, mindannyian energialények vagyunk. Sokszor van úgy, hogy bevillan egy gondolat, hogy valamit tennünk kellene, ám ezt elfelejtjük. Pedig ez belülről, szívből jön. Aztán jön egy érzés, de sokszor ezt is figyelmen kívül hagyjuk. Aztán már a fizikai testünk tünetei következnek, például magas vérnyomás, szürkehályog, gyomorbántalmak formájában. Ezeknek a betegségeknek megvan a lelki hátterük. Ha pedig testi tünetünk van, akkor biztos, hogy a lelkünkben is gondok vannak. Viszont önmagunkat meg tudjuk gyógyítani.

Szabó Ágnes szerint a testünk egy idő után elsalakosodik, ez lehet a táplálkozástól, a stressztől, a mozgáshiánytól és a víz minőségétől is. Fontos, hogy testünket ne mű dolgokkal tápláljunk, próbáljunk mindenből tiszta, saját termesztésű, vegyszerektől mentes ételt, italt fogyasztani!

– A lélek többes számú szó – hangsúlyozta a fitoterapeuta. – Sok lél van egy testen belül. Van egy szabad lél, amelyik álom közben elutazhat. Ezen kívül minden szervünkhöz tartozik egy-egy lél, ezek kötöttek, ezek felelnek a szervek helyes működéséért. Egy információs háló hálózza be a Földet, ebbe mindannyian be vagyunk csatolva. De ezen belül léteznek kisebb csoportok is, például családok. Így lehetséges az, hogy megérezzük a hozzánk közel állók problémáit, bajait. Egy információs tengerben élünk, melybe ha egy követ bedobunk, akkor hullámozni kezd. Ha egy lélekkel történik valami, akkor besiklik az energiamezőbe, így terjed tovább az információ.

A legfőbb törvény a Földön az élet mindenek feletti tisztelete és továbbadása. Nagy a baj, hiszen Magyarországon a fogamzásképes nők 60 százalékának, a 40 év felettiek 40 százalékának még nincs gyermeke. Mindenki szenved, pedig az élet nem erről szól. Születésünktől fogva örömre, bőségre, gazdagságra, boldogságra vagyunk kódolva. Nagyon sokan szenvednek a mai világban, holott örömre vagyunk kottázva.

– A lélek teremteni akar – mondta dr. Szabó Ágnes. – A lélek hatalmas teremtő erővel bír, ha az életöröm állapotába kerül. Az adok-kapok egyensúlyának a törvénye azonban fennáll. Az összehangolódás, az egymásra hangolódás nagyon fontos. A hangadás is egyfajta teremtés, tudósok kimutatták, hogy a DNS-ünknek is van saját zenéje. A hang olyan teremtő erő, mit lehet jóra, de ártó dolgokra is használni. A legjobban csoportban, összehangolva tudunk teremteni. A legoptimálisabb, ha 19 lélek zenél együtt, ilyenkor tudnak bőséget, örömöt, jólétet létrehozni. Ha régen valakit el akartak lélekteleníteni, akkor kitagadták a közösségből. Egyedül ugyanis a lélek életképtelen.

Amikor a lélek megérkezik születéskor a Földre, akkor a szívében saját életprogramját hozza magával, amire rá van hangolva. Ez pedig nem a szenvedés, hanem az öröm. Ezt csak az utunk során szedjük magunkra.

Mindig megsúgja, mire van szükségünk

A lelkünk mindig finoman megsúgja, mire van szükségünk, ám, ha nem halljuk meg, akkor egyértelműbb jeleket küld. Ha ezeket sem vesszük figyelembe, keményebb módszerekhez folyamodik. Ha valakinek pihennie kellene, mert túlhajtotta magát, s érzi magán, hogy a kimerültség határán van, ám mégsem pihen, a teste előbb-utóbb rákényszeríti az ágynyugalmat. Ám megfontolandó, hogyan szeretnénk pihenni! A magunk döntése alapján, amíg jól érezzük magunkat, vagy valamilyen betegség miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!