A jó veseműködésért

2017. március 20., 05:00 szerző: Napló-információ
komment
Veszprém - Az egészségtelen életmód az egész szervezetünket, így a veséinket is leterheli.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Múlt héten beszámoltunk a megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságáról: évente legalább egyszer szükséges vérvétel EGFR-szintméréssel, tüdőszűrés, rákszűrés, anyajegy vizsgálat. A veszprémi dialízisközpont ezúttal az egészséges életmód fenntartásához ad tanácsokat.

Táplálkozásunk összeállításakor válasszon tápanyagokban és energiában gazdag ételeket! A szénhidrát nagyobbik részét gyümölcsök és egyéb alacsony vagy közepes glikémiás indexű tápanyagok (például zabkorpa) fogyasztásából fedezze! Csoki vagy chips helyett együnk inkább friss vagy cukrozatlan aszalt gyümölcsöt, dióféléket vagy mandulát!

A testmozgás nélkülözhetetlen. Napi fél óra sétával, jógával vagy kerékpározással már sokat tehetünk egészségünkért. Napi hat-tíz óra pihentető alvásra is szüksége van mindenkinek.

Figyeljünk a légzésre! Naponta kétszer-háromszor szakítsunk időt arra, hogy egy-két percig igazán mély lélegzetet vegyünk! Ez nemcsak felfrissít, hanem a feszültséget is csökkenti.

Ma már a krónikus vesebetegséggel hosszú távon együtt lehet élni, az életbentartó dialíziskezelés is elérhető. Vesepótló kezelésre akkor van szükség, ha a vese kiválasztó funkciója tíz-tizenöt százalék alá csökken, mert ilyenkor a vérben felhalmozódott méreganyagok életveszélyes állapotot idézhetnek elő.

Napló-információ

2017. március 20., 05:00 szerző: Napló-információ

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...