Életmód

2015.03.18. 13:55

0321 – Kihívás: Előítéletek nélkül a Down-napon

Körkép – Március 21-e a Down-szindróma világnapja, és ebből az alkalomból Vas megyében: Szombathelyen és Jákon is indul a „0321 – Kihívás, avagy játék előítéletek nélkül”.

Ölbei Lívia

A Down-szindróma különböző területeken okoz kihívást a vele élőknek. A sikeres Ability Parkhoz és a „láthatatlan kiállításhoz” hasonlóan a „0321-kihívás” nem más, mint egy játékos akadálypálya, amely megismerteti a résztvevőket a specifikusan a Down-szindrómások életében jelentkező nehézségekkel. A játék bemutatóját ma tartják meg a budapesti Vígszínházban (a társulat művésze, Börcsök Enikő egyébként Down-szindrómás lányt is játszik), aztán elindul a Down-világnapi szimpátia-séta is. A kalandjáték-sorozat a Down Egyesület kezdeményezésére, a Norvég Civil Támogatási Alap, valamint helyi civil szervezetek közreműködésével sok településre eljut az országban.

Kazári Eszter a Rum-Kastély iskolájában mutatta meg nekünk a Down-szindrómások fejlesztésére való játékot
Fotó: Unger Tamás

Vas megyében Szombathely és Ják kapcsolódott be a programba. Szombathelyen március 20-án a NymE Bolyai Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban, 23-án a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában lehet belevágni a nagy kalandba. Jákon április 3-án lesz a Down-kihívás napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!