A kultikus akadályfutó verseny visszatér

2017. április 29., 10:00
Ma már szinte hetente rendeznek különféle akadályfutó versenyeket, itthon és más országokban. Ám tavaly történt valami, ami alapjaiban változtatta meg az OCR versenyekről kialakult képet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

A helyszínt világszerte ismerik, nem egy hollywood-i sztár szerzett ott felejthetetlen élményeket. Utoljára Matt Damon forgathatott annak a magyar férfinek mesebeli birtokán, kinek nevét világszerte ismerik és tisztelik. Ő Kassai Lajos, a modernkori lovasíjászat sportág megteremtője, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének tulajdonosa.

Őt kereste meg 2016-ban Fábián Miklós, az akadályfutás magyarországi meghonosítója. Fábián Miklós volt a 2013-as Pósteleki Fighter’s Run egyik megálmodója, majd az első hazai Spartan Race főszervezője, 2014-ben pedig megalapította a számos egyedi elemmel bíró HUNfoglalás versenysorozatot.

És ennek lett legendás állomása a múlt év legkülönlegesebb akadályfutóversenye, a Kassai Birtokon megrendezett kaposmérői HUNfoglalás. Tucatjával érkeztek a HUNfoglalás Facebook oldalára az ehhez hasonló versenyzői vélemények az első kaposmérői futamot követően:

„Az akadályfutások Mount Everest-je.” (Tuza Péter)

„A legjobb magyar OCR verseny.” (Varga Creation)

„Kiváló szervezés, álomszép hely, kreatív és új akadályok.” (Kovács Péter)

„A pálya kreatív és nagyon büntet.” (Bodó Tibor)

„Néha feltettem a kérdést, hogy milyen módon fogom az adott akadályt legyőzni. De igazán élveztem, és a hely szelleme plusz erőt adott. Köszönöm! Több lettem! Kassai Lajos mesternek külön köszönet! Varázslatos hely, ahol az állatok családtagok!” (Szabó Zsolt Sándor)

„A ’nagyipari’ (főként profitorientált) versenyeken nem tapasztalt közvetlenség, emberközpontúság tette számomra emlékezetessé!” (Erős Zsolt)

„Az év versenye.” (Ladányi Ónodi Marianna)

„Az önkéntesek segítőkészek és kedvesek, a szervezés tökéletes. Örülök, hogy részese lehettem!” (Mikó Péter)

A lenyűgöző szépség és a nyers erő, a tradíciók és a kreativitás, az akadályversenyeken megszokott jó dolgok és a megdöbbentő újítások kontrasztja teszi semmihez sem fogható élménnyé a kaposmérői HUNfoglalást. Ha még nem vettél részt OCR versenyen, nem is kezdhetnéd jobb rendezvénnyel, ha pedig rutinos versenyző vagy, akkor számodra kihagyhatatlan „az akadályfutások Mount Everest-je”. Egy biztos: A Kaposmérő HUNfoglalás fílingje megismételhetetlen, és aki az idén kihagyja, annak talán soha, sehol a világon nem lesz része ehhez hasonlóban.

Bivalyok, lovak, kacsák, mangalicák, hollók és megannyi állat él szabadon a Kassai Birtokon, és igen, a verseny alatt is ott lesznek. Hiszen az „ősmagyar szafaripark” 15 hektárján át vezet a több mint 8 km-es pálya, 40(!) akadállyal (melyek közül számos szokatlan erőpróbával állít majd szembe), nem beszélve a szintkülönbségről. Annyi bizonyos, hogy nincs hasonló akadályfutó pálya a bolygón, így a sablonos versenyek után valódi kuriózum a Kaposmérő. Lesz lovasíjász bemutató, bio és egészséges ételek, verejték, sár, víz, tűz és fegyver. Na meg a miliő, ami elvarázsol, akár nézőként, akár versenyzőként vagy jelen. Nem utolsósorban gyerekekkel is kiváló program.

A nevezési díj gyedi befutó érmet, Force technikai pólót, a Kassai Birtokra érvényes belépőt, chippes időmérést, verseny közbeni frissítést, rajtszámot, balesetbiztosítást és a verseny után letölthető eseményfotókat is tartalmaz.

Ezen kívül a 14.500 Ft-os nevezés mellé a rendezvény támogatója, a Panhellen Magyarország jóvoltából egy 8990 Ft értékű Panhellen Ultra Whey Protein vagy egy Panhellen Amino Whey Protein jár ajándékba (a 2017. április 25 – május 12. között nevezőknek).

A 2. HUNfoglalás - Kaposmérő 2017. május 13-án lesz, a Kassai Birtokon. Aki nem akar lemaradni, még nevezhet a http://hunfoglalas.com/kaposmero-2017/ oldalon.

(x)

2017. április 29., 10:00

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...