Életmód

2015.11.08. 16:47

A tej jótékony hatásai

A tej kalcium- és D-vitamin-tartalmának köszönhetően segít a csonttömeg kiépülésében és megtartásában, az izomfelépítéshez magas minőségű fehérjeforrásként járul hozzá, és talán kevesebben tudják, de az idegrendszerre is rendkívül kedvezően hat.

Vas Népe-információ

Így azoknak sem érdemes teljes mértékben lemondaniuk a róla, akik például laktózérzékenységük miatt első blikkre azt gondolnák: a legokosabb, amit tehetnek, hogy kiiktatják étrendjükből. A benne található kálium segít a szív- és érrendszeri betegségek, így a magas vérnyomás és a stroke megelőzésében, miközben D-vitamin-tartalma egyes kutatások szerint a vastagbélrák rizikóját is csökkentheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!