Életmód

2016.01.16. 12:27

Füstöljünk és lazuljunk!

Hosszú téli estéken hangulatossá és illatossá tehetjük a lakásunkat egy füstölő meggyújtásával. A füstölők kellemes illatukkal javítják a kedélyállapotot, ám ennél jóval többet is tesznek.

Bajdó Bettina

Egy füstölőpálcika meggyújtása többet nyújt annál, mint hogy kellemes illattal lengi be a lakást. Még annál is többet jelent, hogy pozitívan befolyásolja a hangulatot és az érzelmi állapotot. Sokat segítenek abban, hogy ellazuljunk, és át tudjuk gondolni nyugodtan a napunkat. El tudjuk engedni a rossz dolgokat, és csak a pozitív történésekre koncentráljunk. Ehhez azonban az is kell, hogy lenyugtassuk magunkat, figyeljünk a belső hangunkra.

Nem mindegy, hogy mire, milyen illatú füstölőt használunk (fotó: Bajdó Bettina)

Egyes kutatók szerint a füstölők egy magasabb tudatállapot elérését segítik elő. Nem véletlen, hogy minden vallás és kultúra előszeretettel alkalmazta szertartásai során. Ugyanis segít felemelkedni a földi, materiális világból egy magasabb lelki állapotba. Az mondják, hogy segít megtisztítani a környezetünk és a saját energiánkat is. Növeli a test energiaszintjét, segít leküzdeni a negatív érzelmeket és a zavaros gondolatokat. A régebbi kultúrák orvosai rendszeresen égettek füstölőt gyógyításaik során, mivel fertőtlenítő és csíraölő hatásuk is van. Erre a célra a legalkalmasabb a mirha és a tömjén égetése.

S akkor lássuk, hogy melyik illat mire jó! Meditációhoz a szantál, a jázmin, a tömjén, a lótusz, a vanília, a magnólia, a mirha ajánlott. Ezek célja a nyugalom és a tiszta gondolatok elérése. A szellemi munkában, a tanulásban a szantál, a fahéj, a zsálya segíthet. A romantikus pillanatokhoz az ilang-ilangot, a jázmint, a magnóliát, a pézsmát, a szantált , a vaníliát és a rózsát ajánlják. A stressz ellen a csampa, a rózsa, a levendula, a kókusz, valamint a vanília jó. Ezek segítenek az ártó gondolatok elűzésében.

Címkék#füstölő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!