Életmód

2015.03.06. 21:25

Gyógy-mix megfázás ellen: pirítósra kenhető pikáns vitaminboma

Bár lassan itt a tavasz, mégis talán most küzd a legtöbb ember megfázással vagy rosszabb esetben influenzával.

Pusztai Fanni

E betegségek megelőzésére érdemes a következő pikáns, pirítósra kenhető keveréket hetente 1-2 alkalommal rendszeresen fogyasztani, amennyiben nem vagyunk hivatalosak randira, mivel egyik fő összetevője a fokhagyma. De ha már megfáztunk érdemes minden este enni belőle, hogy mihamarabb meggyógyuljunk.

Érdemes hetente 1-2 alkalommal fogyasztani, így elkerülhetjük a megfázást. Fő összetevői: fokhagyma, tökmagolaj, chili (Fotó: Pusztai Fanni)

Első lépésként törjünk össze egy mozsárban 2 teáskanál koriandermagot, szórjunk rá 2 teáskanál kurkumát, chilipaprikát, majd reszeljünk még bele 3 gerezd fokhagymát, végül öntsünk rá 3 evőkanál sűrű 100 százalékos tökmagolajat. Az egészet keverjük jól össze, kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, és már piríthatjuk is hozzá a vékonyra szelt kenyérszeleteket. Természetesen önmagában is kanalazhatjuk, de így akár egy vacsorához is tökéletes, kiegészítve például egy lágy tojással. Ha megfázom, minden alkalommal ezt fogyasztom. Egyrészt, mert nagyon finom, másrészt, mert nagyon hatásos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!