Életmód

2016.02.07. 15:39

Hogyan tudhatom meg, hogy elsavasodott-e a szervezetem?

Tudom, már sokan várják a beígért, több héten keresztül tartó, testünk-lelkünk megújítását szolgáló, természetes élet- és gyógymódrendszer kipróbálását. Elérkezett a pillanat, vágjunk bele!

Gyenes Csilla

Milyen testi és lelki tünetei vannak annak, hogy szervezetünk elsavasodott, ha túl sok salakanyag, mérgező vegyi anyag halmozódott fel bennünk? Reggel fáradtan ébredünk és nap közben is úgy érezzük, hogy elhagyott az erőnk. Gyakran fáj a fejünk és az ízületeink. Kellemetlen a testszagunk és a leheletünk. Gyorsan kifulladunk, ha lépcsőn, vagy domboldalon megyünk felfelé. Nincs semmihez kedvünk. Alvászavarunk van. Gombás betegségeink vannak (hüvely-, körömgomba, Candida). Megváltozott a testsúlyunk (hízás, fogyás). Sápadt, száraz, petyhüdt a bőrünk. Töredezett vagy hullik a hajunk, megváltozott a körmünk színe, mintázata. Rossz az emésztésünk, megváltoztak székelési szokásaink. Egy évben többször is van légúti megbetegedésünk. Nincs kedvünk a szexhez. Különféle allergiák gyötörnek bennünket.

A testsúlyunk erőteljes megváltozása mindig figyelmeztető jel (Fotó: Gyenes Csilla)

Ha a felsorolt tünetek közül háromnál több jellemző ránk, akkor biztos, hogy szüksége van a szervezetünknek egy méregtelenítő kúrára! Nagyon fontos, hogy mielőtt belevágnánk ebbe az Oláh Andor féle természetes élet- és gyógymódrendszer programba, előtte végezzünk szemrevételezést önmagunkon! Nézzük meg magunkat meztelenül alaposan a tükörben, mérjük meg a vérnyomásunkat, testsúlyunkat, mérjük meg a testméreteinket (csípő-, has- és mellkörfogat, testmagasság), végeztessünk el egy alap vérvizsgálatot, szemrevételezzük a székletünket, vizeletünket, bőrünket, hajunkat, testszagunkat, nyelvünket, fogainkat! Mérjük meg vércukorszintünket és a reggeli vizeletünk kémhatását pH-papír, vagy egy elemes pH-mérővel! Számítsuk ki az interneten található kalkulátor segítségével a testtömeg-indexünket, mert ebből megtudhatjuk, hogy a ideális-e a testsúlyunk!

A legtökéletesebb, ha lehetőségünk van rá, akkor végeztessünk élő vércseppanalízist! Az élővércsepp-analízis segítségével lehetővé válik egyes betegségekre utaló tendenciák, elváltozások megfigyelése az „élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna. Kiderül, hogy rendben van-e a szervezet sav-bázis egyensúlya, vannak-e felesleges méreganyagok a szervezetben. A vércseppben látszanak a mikroorganizmusok és még nagyon sok minden más is. Készítsünk fényképet magunkról és jegyezzünk fel minden megfigyelést, adatot egy füzetbe, amit a több hétig tartó projekt során rendszeresen vezessünk majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!