Megújult hulladékgazdálkodás Vas megyében

Hulladékos ügyintézés

2017. július 26., 08:42
2017. január 1-től folyamatos átállással, Vas megye 216 településén, a kommunális és a szelektív hulladék kezelésére az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft.-t jelölte ki fővállalkozóként az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A terület nagysága miatt az STKH jelenleg, alvállalkozók bevonásával végzi a közszolgáltatási feladatok ellátását. Cikksorozatunkban információkkal, gyakorlati tudnivalókkal adunk segítséget a Vas megyében is megvalósuló korszerű rendszerhez való kapcsolódás megkönnyítésére.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

A korszerű közszolgáltatásokhoz korszerű ügyfélkiszolgálás is tartozik. A nyugat-dunántúli régióban most kialakuló hulladékgazdálkodási rendszer egységes, magas színvonalú ügyfélkezelés megvalósítását tűzte ki céljául. Az STKH égisze alatt kiépülő ügyfélszolgálati rendszer néhány pontban eltérhet egy-egy alvállalkozó által jelenleg alkalmazott rendszertől, de az év végéig egységesítés várható a feladatellátás minden területén, beleértve a dolgozók átvételét, a nyitvatartási időket, a problémakezelést is. Az egész megye átfogó ügyfélszolgálati ellátása az erőforrások hatékony kihasználását megkövetelik, ezért az NHKV mint koordinálószerv előírásainak teljes körű betartása a szervezés fő elve.

A Szombathelyen, Sárváron, Körmenden és Celldömölkön már működő ügyfélszolgálati irodák kapcsolódó informatikai támogatás mellett működnek tovább. Az egységes adatbázis alkalmat fog adni arra is, hogy a földrajzilag legközelebb lévő irodában intézhessék a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyeket az ingatlanhasználók.

A közszolgáltatási szerződéssel kapcsolatosan már most az STKH központi irodájához kell fordulni az alábbi ügyekben:

  • új szerződés kötése
  • tulajdonosváltás
  • edényméret változtatás

 

A személyes kapcsolaton kívül írásban, akár postai levélben (9401 Sopron, Pf. 101), akár emailben (ugyfelszolgalat@stkh.hu) is elintézhetők ezek módosítások. A hulladékos közszolgáltatásról információ is kérhető a 99/505-380-as telefonszámon.

A bejelentett változások a hónap első vagy 15. napjától érvényesíthetők.

A sorozat következő részében a kommunális hulladékgyűjtés lesz a téma.

2017. július 26., 08:42

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...