Életmód

2017.02.26. 20:50

Így lehet hosszú a haja

Körkép - Mindig hosszú, gyönyörűen lobogó hajkoronáról álmodott, de csak nem akar megnőni? Mutatunk néhány otthoni trükköt, amelyekkel gyorsíthatjuk a növekedést - és még egészségesebb is lesz a hajunk!

Vadas Krisztina

Melyik nő ne álmodott volna hosszú, egészséges, dús, fénylő hajkoronáról? Ilyen csak a mesékben van - gondolják sokan, mert évente mindössze néhány centiméterrel érnek lejjebb a tincsek. Nem kell ennek így lennie! A haj a nők megjelenésének egyik ékköve, és ezt már elődeink is korán felismerték. Így tőlük is sok praktika maradt ránk, de azóta is kifejlődtek olyan otthoni módszerek, amelyekkel felgyorsíthatjuk a hajnövekedést. Érdemes a konyhában szétnézni, mert sok olyan anyagot találhatunk, amelyek a szépség-ápolásban is segíthetnek.

HAGYMALÉ

Az egyik legrégebbi praktika a folyamat felgyorsítására. De nemcsak erre jó: a hajhullást is megállíthatjuk, megelőzhetjük használatával. De mi a hagyma titka, amitől ennyire hatásos? Magas a kéntartalma, így elősegíti a kollagén termelődését. Stimulálja a hajnövekedést azáltal, hogy javítja a fejbőr vérkeringését. Emellett gyulladáscsökkentő hatása is bizonyított: megszünteti a fejbőr viszketését. Használhatunk vörös- vagy mogyoróhagymát: vágjuk fel kisebb darabokra és nyomkodjuk ki a levét. Ezt kenjük fel a hajtövekhez, és hagyjuk hatni negyedórát, majd alaposan öblítsük le. Használata után természetes összetevőket tartalmazó samponnal mossunk hajat!

Régen felismerték a nők, hogy a hosszú hajkorona ékesít. Sok praktikát alkalmaztak már akkor is
Fotó: Pinterest

TOJÁSOS PAKOLÁSOK

A tojást szintén nagyon régóta használják a hajhullás kezelésére. Magas fehérjetartalma elősegíti az új hajszálak növekedését, emellett több értékes ásványi anyagot is tartalmaz. A tojásfehérjét több más anyaggal is kombinálhatjuk a pakolás készítéséhez. Adhatunk hozzá olívaolajat és mézet vagy akár majonézt is. Ezeknek a táp-anyagokkal és ásványokkal teli pakolásoknak körülbe-
lül húsz perc a hatóidejük, majd alapos kiöblítés után samponnal is mossuk meg a hajunkat!

ZÖLD TEA

Azt szinte mindenki tudja, hogy a zöld teának nagyon magas az antioxidáns tartalma, de rendkívül gazdag C- és E-vitaminokban is. Ezek nagy szerepet játszanak a hajnövekedésben, valamint a haj lágyabbá tételében. Ma már több olyan sampon és balzsam is kapható, amelyben megtalálható összetevőként a zöld tea, de koncentráltabban is használhatjuk. Áztassunk be nyolc filtert fél liter vízben, hajmosás után ezzel öblítsük át a hajat és masszírozzuk a fejbőrbe. Hagyjuk így száradni. Nem szükséges kiöblíteni, ha mégis szeretnénk, akkor tiszta vízzel tegyük.

KÓKUSZOLAJ

Nem csak az ételek elkészítéséhez használhatjuk a kókuszolajat. Fehérjékben és káliumban gazdag, így egészségesen tartható vele a fejbőr, valamint növeszti a hajat és gyógyítja a sérült hajszálakat. Emellett korpa kezelésére is ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!