Életmód

2017.05.28. 12:00

Indul a szalmakalapláz

Újra hódít a szalmakalap! De nem csak divatos megjelenést kölcsönöz, rengeteg más előnye is van annak, ha előkapja a szekrényéből.

Vadas Krisztina

Kevés kiegészítőről mondható el, hogy amellett, hogy divatos, még praktikus is. A szalmakalap ezek egyike, ugyanis nemcsak feldobja a nyári megjelenést, hanem a napsugarak káros hatásai elleni védekezésben is fontos szerepe van.

Nem muszáj a klasszikus szalmakalapban gondolkodni - ma már számos színes, szalagokkal dekorált változata kapható. Szinte minden ruhánkhoz megtalálhatjuk a leginkább passzoló darabot, de ha nem szeretnénk öt-hat fejfedőt is betárazni, akkor érdemes egy semleges színű/mintázatú darabot beszerezni.

Divatos és praktikus Fotó: Pixabay

De miért is jó a szalmakalap? Egyrészt megvéd a napszúrástól. Másrészt: nem tudnak az UV-sugarak közvetlenül a hajjal érintkezni, így nem szívják és szárítják ki a tincseket.

Nem elhanyagolható, hogy egy nagyobb karimájú kalap az arcot is árnyékolja, így attól sem kell félnünk, hogy leégünk. Ha még ennél is szélesebbet választunk (ami szintén divatban van), akkor a dekoltázs és a vállak is elrejtve maradnak a káros napsugaraktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!