Életmód

2014.11.23. 12:54

K-Active terápia

A „Kinezio-Taping” módszer fő célja, hogy a test öngyógyító folyamatait egy speciális anyaggal, és a hozzá tartozó felhelyezési technikával segítsék.

A Kinezilógiai Tape a bőr utánzata, és felhelyezésével „pozitív" szenzorikus információkat közvetít a testünknek. A felhelyezési technikákat kineziológiai tesztek alapján fejlesztették ki. A terápiás célja nem az egyes mozgások korlátozása, hanem az, hogy lehetővé tegye az ízületek és az izomzat fiziológiás mozgékonyságát, és ezáltal aktivizálja az endogén-, vezérlő- és gyógyító folyamatokat.

A Kineziológiai Taping by K-Active terápia alapszemlélete az emberi testet olyan egységként szemléli, amely szerint a test sokrétű, egymással szoros kapcsolatban lévő struktúrák hálózata. A centrális felhelyezés – a mellkas és has területeire – a test állapotának általános javulásához vezet, és az öngyógyító folyamatok alapjait adja. A lokális felhelyezés – a sérült struktúrák területeire – ennek csak kiegészítése. A tesztek újbóli végrehajtásával győződhetünk meg arról, hogy a felhelyezés helyes volt-e vagy sem. Felhasználása a többi között fájdalom, funkcionális problémák, sportsérülések, gerinc- és porckorong problémák, fejfájás, migrén, nyiroködémák, menstruációs panaszok, inkontinencia és további indikációk esetén javallott.

Horváth Nikolett kineziológus


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!