Életmód

2014.11.23. 12:50

Lélekmentő tudatossággal

Szombathely – Calumnia azt jelenti, rágalom. Egy fogalom, mely a tények nélküli ítéletet képviseli.

Simon Erzsébet

Fájdalmas és bonyolult következményekkel jár annak, akiről terjesztik, de annak is, aki terjeszti. Andrea Weaver hetedik könyve erről szól. Az írónő a szavak elsöprő erejéről és a lélekmentő tudatosságról Szombathelyen is tart előadást.

Takács Andrea 1995-ben, 22 éves korában írta az első könyvét A XI. parancsolat címmel, Andrea Weaver írói néven. Tízezer példány fogyott el belőle. Úgy mondja, ez a kötet volt a szárnypróbálgatás. Azóta még hat könyve látott napvilágot. a legújabb idén, Calumnia címmel. December 6-án déután öt órakor Szombathelyen, az Óperint utcai patikában találkozhatnak az olvasók az írónővel, aki amellett, hogy bemutatja a legfrissebb kötetét, Lélekmentő tudatosság – A szavak elsöprő ereje címmel előadást is tart.

Andrea azt mondja, a könyvei a benső erő megtalálásának, világunk háttérben mozgó eseményeinek, az okok és okozatok összefüggéseinek pszichológiai, filozófiai, antropológiai és spirituális megközelítésében íródtak. Avatott ismerője a területnek: 2004-ben végzett a budapesti Mantra Természettudományi Főiskola parapszichológia karán, majd a veszprémi Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán szabadbölcsészként, két éve pedig az ember és társadalom műveltségterületi tanár és pedagógiatanár mesterképzésen diplomázott. Legújabb könyvében egy őt régóta foglalkoztató témát boncolgat.

Calumnia azt jelenti, rágalom. Egy fogalom, mely a tények nélküli ítéletet képviseli. Fájdalmas és bonyolult következményekkel jár annak, akiről terjesztik, de annak is, aki terjeszti. Akik bosszút akarnak állni fájdalmas életükért, másokat akarnak megalázni. Ha támadásaik során bennünket is magukkal sodornak, és beleveszünk vélt fájdalmukba, velük bukunk. A legjobb reakció a továbblépés maga. Semmivel nem lehet jobban megválaszolni valaki felénk irányuló gonoszságát, mint azzal, hogy igenis minden rendben van az életünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!