Már csecsemőkorban kimutathatóak a depresszió jelei

2017. április 17., 09:54 forrás: HVG.hu
komment
A legfrissebb kutatások szerint már az életünk első pillanataiban láthatóak annak a jelei, hogy később depresszióval vagy szorongással fogunk együtt élni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A HVG cikke szerint a kutatók a koraszülött és a kilenc hónap után született csecsemők agyi kapcsolódásai közti különbségeket szerették volna megvizsgálni, mivel korábbi tanulmányok adatai alapján a koraszülöttek esetében nagyobb a későbbi pszichiátriai problémák kialakulásának veszélye. A tudósok arra voltak kíváncsiak, hogy az agyi kapcsolódásoknak ebben milyen szerepük van.

Először 65 újszülöttről és 57 koraszülöttről készítettek MRI-felvételeket, majd két évvel később a kutatók a depresszió és a szorongás korai jeleit keresték náluk. Az eredmények nem mutattak jelentős eltéréseket az újszülötteknél és a koraszülötteknél. Mindkét csoportnál azonban az agy félelemközpontja és a prefrontális kéreg közötti erősebb kapcsolatot összefüggésbe hozták a szorongásnak és a depressziónak már kétéves korban megmutatkozó korai jeleivel.

A kutatók szerint ez bizonyítja, hogy az agyi kapcsolódási minták előre jelezhetik a mentális betegségek kialakulásának kockázatát.

2017. április 17., 09:54 forrás: HVG.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...