Életmód

2015.03.13. 20:46

Mi az az L-karnitin és mi mindenre jó?

Sokan szokták kérdezni tőlem, hogy mit ajánlok kiegészítésnek az edzésük mellé, hogy hamarabb elérjék a kívánt célt. Én az L-karnitint szoktam javasolni.

Unger Tamás

Az L-karnitin egy a vitaminokhoz hasonló anyag, amelynek kulcsszerepe van a szervezet zsíranyagcseréjében. Az L-karnitin elsődleges feladata, hogy energiát szabadít fel szervezetünkben (zsíranyagcsere gyorsítás) és így annak fizikális és mentális teljesítményét fokozza. Az L-karnitin egy-egy diéta, fitneszedzés sikerét is hosszú ideig támogatja, garantálja azáltal, hogy segíti a testsúly csökkenését a szervezet izomtömegének megtartása mellett.

Az izomlázat is csökkenti. Fotó: Unger Tamás

Nézzük, hogy mire is jó az L-karnitin: Javít a kitartáson és a teljesítőképességünkön, hatékony az izomláz csökkentésében, csökkenti a testzsír mennyiségét, a szívműködésre pozitív hatással van, késlelteti a sejtek öregedési folyamatát.

Az L-karnitin bevitelét edzés előtt 30 perccel ajánlom. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a szer segítség lehet számunkra, de ne várjunk csodát, ha nem iktatjuk be az egészséges táplálkozást és a mozgást a mindennapjainkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!