Életmód

2016.10.30. 20:10

Mindenkinek jár a bársonyos simaság

Napjainkban már szinte elvárás a mindig sima bőr. A felbukkanó szőrszálak azonban nem csak a nőket zavarhatják, a férfiak is egyre gyakrabban szőrtelenítenek bizonyos testtájakon. Megmutatjuk, milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik vágynak a simaságra.

Vadas Krisztina

A hideg idő beköszöntével minden nő ruhatárából előkerültek a hosszúnadrágok, pulcsik. A nyár végén hajlamosak vagyunk kicsit lazítani a szőrtelenítési szabályokon, hiszen nem kell mindennap lábat és hónaljat villantani, a néhány milliméteres szőrszálakat a ruha meg úgyis eltakarja. Ám egy randi, üzleti meeting megkövetelheti a rövid szoknyát, így ismét elő kell venni a harci szerszámokat. Segítségünkkel most eldöntheti, melyik a leginkább testhezálló módszer a nemkívánatos szálak eltüntetésére.

BOROTVA

Ma már rengeteg házi és kozmetikai szalonban végezhető szőrtelenítési eljárás közül választhatunk, ám a legnépszerűbb eszköz tagadhatatlanul a borotva. Egyszerű, gyors és fájdalommentes - ezek azok az előnyök, amelyek miatt ma is sokan nyúlnak érte. Használata persze némi előkészületet igényel: egy kis borotvahab vagy zselé segítségével könnyebbé válik a procedúra. Az sem titok, hogy ez a legkevésbé tartós megoldás, két-három naponta ismételni kell.

GYANTA

Bár már ebből is kínálnak otthon használható verziót, mi azt javasoljuk, bízza az eljárást profi szakemberre, hiszen a forró gyantával akár égési sérüléseket is okozhatunk magunknak. A kozmetikus pontosan tudja, mi a teendő, ezért eredménye jóval tartósabb, elég, ha négy-hat hetente keressük fel. A gyanta gyökerestül tépi ki a szőrszálakat, ami egyáltalán nem kellemes érzés, főleg az arcon, hónaljon és intim területeken. Bár havonta egyszer elviselhető.

EPILÁLÁS

Az otthoni tartós szőrtelenítés legjobb módja. Használata kényelmes, a gyantához hasonlóan gyökerestől tépi ki a szőrszálakat, így szintén elég négy-hat hetente ismételni. Viszont nem kellemes érzés.

KRÉM

A szőrtelenítő krém szintén a gyors és viszonylag olcsó ideiglenes szőrtelenítő eljárások közé tartozik. Ennek a szőrtelenítő módszernek az előnyei és hátrányai is hasonlítanak a borotvához: az eredmény összesen két-három napig tart, de az eljárás nem fájdalmas és nem költséges.

A villanófényes vagy lézeres szőrtelenítés végleges megoldást nyújthat az arcon jelentkező kellemetlen szőrszálak eltüntetésében Fotó: Shutterstock

LÉZERES KEZELÉS

A 21. század egyik legnagyobb technikai vívmánya - legalábbis a nők szerint biztosan. A lézeres szőrtelenítés akár végleges, de minden-esetre tartós megoldást is adhat a szőrszálproblémára. Használata során a szőrszál sötét pigmentje elnyeli a lézersugarakat, amelyek hő-energiává alakulva roncsolják a szőrtüszőket. Hátránya, hogy csak sötét szőrön működik, nem használható napozás után vagy pigmentált, heges bőrfelületen. Nem kellemes érzés, és legalább három-nyolc kezelés - testrésztől függően - szükséges a tartós szőrtelenség eléréséhez. Csak szakemberek végezhetik, és kategóriájában a legdrágább eljárás. Ugyan piacra dobtak néhány otthoni használatra szánt lézeres/IPL szőrtelenítő készüléket, de ezek kevésbé hatékonyak, mint a szakember által végzett orvosi lézeres kezelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!