Életmód

2015.04.23. 18:30

Mitől is boldog?

Tudósok állítják: a boldog emberek tovább élhetnek. Azt is csokorba gyűjtötték, mitől élhetnek boldogabban az idős emberek.

Némethy Mária

- A TESTMOZGÁS, a fittség a legfontosabb. Növeli az önbecsülést, márcsak azért is, mert nincs kiszolgáltatva az ember abban, hogy helyet változtasson.

- AZ ÉTKEZÉS, a gondos étrend összeállítása is kulcskérdés. A betegségek 60 százaléka a helytelen táplálkozás miatt alakul ki.

- A TARTALMAS KAPCSOLAT azért fontos, mert a magány öli a pszichét. Barátok kellenek, közös programok.

- A NEVETÉS egészségünk egyik alappillére. Kimutatták, hogy a nevetés az elbutulás ellenszere is. Az USA-ban ezért is alkalmaznak bohócokat a kórházakban, léptetnek fel idős otthonokban, mert a produkciójuk nevettető hatása nagyon jótékony.

- A SZEX nem csak a fiataloké. A szex oldja a stresszt, relaxál, növeli a bensőségesség érzését és segíti a jó személyes kapcsolatok kialakulását. Egy Amerikában megjelent sikerkönyv szerint a nemi életnek fontos öregedést gátló hatása van.

- AZ ÖNRENDELKEZÉS megőrzése is rendkívül fontos idős korban. Megtalálni a kiegyensúlyozott életvitelhez szükséges időtöltést, ami igazi örömöt okoz. Ha valaki pecázni szeret, akkor azt tegye, ha utazni, akkor azt, ha kertészkedni, mert a növények fejlődése örömöt okoz neki, akkor azt. Ön döntsön! Rendelkezzen a saját idejéről!

Címkék#boldogság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!