Életmód

2016.08.06. 06:26

Napi varázslat: mintha akkor is sütne ránk a nap, amikor borús az ég

Az illúziókeltés a jó sminkek titka. Lehet nyáron a nap barnította bőrt natúrban szeretni, de a divatkövetők feltétlenül bronzosítanak most egy kicsit. Hogy csináljuk ezt szakszerűen? - kérdeztük szépségtanácsadónkat.

Tóth Tímea

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy a nyári smink alatt is elő kell készíteni a bőrt: fontos a tisztítás, kell a hidratáló krém, téves elképzelés az, hogy úgyis izzadunk, van elég nedvesség. Használjunk gélkrémet a nyári melegben, könnyű állagú, gyorsan felszívódik. A sminket mindig alapozással kezdjük, legmegfelelőbb a nagy melegben a többfunkciós BB-krém, vagy könnyű hidratáló alapozó, aminek egy árnyalattal sötétebb színe legyen, mint a télen választotté, hiszen más most az alapszínünk. Szerencsés, ha az alapozó mattító hatású, ne csillogjon a felület, pláne ne fényeskedjen át rajta az izzadtság. Erre az alapozásra építünk a továbbiakban.

Fotó: Tóth Tímea

Különböző formájú bronzosítókat kapni: van púder állagú, gyöngyös, stiftes, folyékony, krémszerű. Kemény Kata a dobozkában tartott gyöngyökről pamaccsal felvehető port ajánlja, amit az arccsontokra, a hajtövekre és a homlokcsúcsra viszünk fel - ezeken a helyeken érint meg először a nap, amikor barnulunk - végül azzal, ami az ecseten maradt, pöttyintünk párat az orra is. Ezután a highlighter (áttetsző fény) felvitele következik a bronzosított felületek felső részére. Így olyan, mintha akkor is sütne ránk a nap, ha éppen borús az ég, vagyis rendíthetetlen a ragyogásunk.

A sminkelést a szemfestéssel folytatjuk: a szemhéjra is bronzos árnyalatokat kenünk (elég az arcra is használt bronzosító por, nem kell több paletta festéket magunkkal vinni a nyaraláshoz). Divat az élénk színű tusvonal a szemhéjon, ez lehet kék, lila, zöld, arany, valamint narancssárga - kinek-kinek kedve, ízlése és egyénisége szerint. Ettől eltérő színű az alsó kontúr, amely így fiatalos, bohókás, vidám tekintetet kölcsönöz.

Vízálló szempillaspirált válasszunk, ha strandolni megyünk, de vigyázzunk, sokáig ne hagyjuk fenn, mert ez épp a vízlepergető volta miatt kevésbé engedi levegőzni a pillákat! Nyáron a szájat sem rúzsozzuk, kontúrozzuk agyon, elég egy vizes hatású rúzs vagy szájfény, ez a smink befejező motívuma, már indulhatunk is. Időben mindez öt perc volt!

Címkék#smink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!