Életmód

2015.07.28. 16:56

Nincs mese, kell egy kis bolondság

A vidámság valami olyan fűszere az életünknek, amit nem lehet túladagolni.

Horváth Nikoletta

Minél többet és többet szórunk a hétköznapjainkra, annál jobban érezzük magunkat. Viszont nélküle íztelenné válnak a monoton órák. Nincs mese, kell egy kis bolondság: ok, okozat, indoklás és magyarázat nélkül.

Sokszor néznek őrültnek az utcán, amikor látszólag mindenféle előzmény nélkül elkezdek kuncogni, vagy éppen az esőben mini tánclépésekben haladni. Igen. Nyilván mindez nagyon furcsa lehet abban a világban, ahol (tisztelet a kivételnek) szeretünk morcos, fájdalmas arccal közlekedni, sikítógörccsel pánikolva az eső elől menekülni, és mindenen morogni. „Olyan meleg van" – hallottam az utcán poroszkálva egy hölgytől. Igaza volt. A 38 fokot már én sem éreztem barátságosnak. De aznap érkezett a hidegfront, az enyhülés, a várva várt megkönnyebbülés. Másnap már ez ütötte meg a fülemet sétánk közepette: „Olyan hűvös van". Oké, ez sem állt messze a valóságtól, csak akkor kérdés, hogy úgy mégis, mi a jó? Van egyáltalán megfelelő?

Azt hiszem, ha tetszik, ha nem lejjebb kell raknunk a lécet, ingerküszöbünk szintjét, mert különben soha, semmi sem lesz jó. A fagyi túl hideggé válik – bántani fogja a fogunkat, a forró csoki égeti a torkunkat, az élet pedig kifejezetten veszélyes extrém sporttá alakul. Ilyen körülmények között túl sok öröm nem érhet minket. De amikor az a bizonyos léc picit alább kerül, akkor a fagyi is tud finom lenni, a forró csoki testet-lelket átmelengető varázslat, az élet pedig mini csodákkal kikövezett kalandtúra.

Én az utóbbira szavaztam, és bár tudom furcsa szemmel néznek rám, ha épp nevetek valamin, egyes egyedül a téren, vagy a bokáig érő vízben tapicskolok, de én így vagyok boldog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!