Életmód

2017.04.29. 12:30

Pajzán párok és virgonc időskorúak - Nyitottak a városiak és pajkosak az idősek

SZOMBATHELY - Figyelem, kedves olvasó, érzékeny téma következik! Csak akkor olvassa el a cikket, ha kíváncsi rá, hogy a fiatalok vagy az idősebbek pajkosabbak-e a városlakók közül, és hogy milyen sikamlós ügyeink vannak Vasban - mindezt persze ízlésesen tálaljuk. Van egy üzlet, ahol - bizonyos, extrém kivételektől eltekintve - nincsenek tabuk.

Vas Népe

Roppant érdekes helyre kalauzoljuk el az olvasót, ugyanis rengetegen járnak ide, de a létezéséről persze szinte senki sem tud a városban, és ha megkérdeznénk az utca emberét, hogy hol találjuk ezt a boltot, alighanem tátott szájjal meredne ránk, esetleg zavarában hozzánk vágná, hogy: „mégis mit képzelünk mi róla?”. A helyiek körében legendássá vált erotikus boltról van szó. A pajkos apróságokkal és komolyabb játékszerekkel telezsúfolt üzlet eladója, Badics Kinga rögtön a beszélgetés elején leszögezi, hogy bárki bármit hisz, a boltnak bizony rengeteg ügyfele van.

- Naponta jönnek új kuncsaftok, illetve sok visszatérő vendégem van, például párok is - mondja. - Férfiak és nők is nagyjából ugyanolyan arányban térnek be hozzánk, és jellemző életkor sincs. A 18 év felettiektől egészen a nagyon idősekig vásárolnak nálunk - fűzi hozzá az eladó, akitől megtudjuk, hogy volt már olyan eset is, amikor egy nagyon idős úr két bottal tántorgott fel a lépcsőn, aztán úgy telepakolta a kosarát, mintha csak hétköznapi bevásárlást csinált volna a szupermarketben.

Persze a másik véglet is rendszeresen felbukkan a bolt környékén, általában a kora délutáni órákban: ők a hátukon nagy táskát viselnek, és csillogó szemekkel tobzódnak a bejárati ajtó előtt, abban bízva, hogy körbenézhetnek a boltban - ezeket a lelkes kalandorokat Kinga csak "suli-kirándulóknak" nevezi. - Ha megpróbálnak bejutni az üzletbe, udvariasan, de elzavarom őket - jelenti ki határozottan. - A szabály az szabály, ugyanis kiskorúak természetesen nem szemezgethetnek az áruk közül - mondja még, miközben összeválogatja azokat a termékeket, amiket lencsevégre tud kapni a fotósunk. Nincs nehéz dolga - az üzletben kapható termékek zöme ugyanis egyáltalán nem "felkavaró" vagy "undorító".

Az üzletben a legkülönbözőbb árucikkek láthatók, némelyikük egy fehérneműboltba is beillene

Az eladótól megtudtuk, hogy a szombathelyiek egyre nyitottabbak, a legtöbben már nem érzik cikinek azt, ha szexshopban vásárolnak. - Három csoportra osztanám a vásárlókat - ecseteli Kinga. - Vannak, akik emelt fővel, büszke léptekkel jönnek be hozzánk, és csak úgy sugárzik róluk az önbizalom. Ők azok, akik nem kérnek tanácsokat, egyszerűen csak megveszik, ami megtetszik nekik, és ha tudják, hogy kell használni, ha nem, egyetlen árva kérdést sem tesznek fel. Aztán úgyis elrontanak valamit a nagy babrálgatás közepette - Kinga legyint egyet.

Második csoport gyanánt az ideális vásárlókat hozza fel. Ők tudatosan vásárolnak, kérdeznek, és csak akkor veszik meg a terméket, ha már minden tiszta a számukra azzal kapcsolatban. A másik véglet azokból áll, akik kicsit szégyenlősebbek. - Könnyen felismerem őket - meséli az eladó. - Betérnek a boltba, majd némán körözgetnek, esetleg csendesen bámulnak egy terméket. Talán ők vannak a legkevesebben - fűzi hozzá, majd kijelenti, hogy nagyon fontos, hogy kérdezzünk, ha valami nem tiszta, mert sok a kevésbé ismert termék, és bizony nem érdemes olyat vásárolni, amit aztán nem vagy csak nehézkesen tudunk használni...

Persze, ha laza egy ügyfél, ha nem, a kilétüket homály fedi - Kingától aztán senki sem fogja megtudni, hogy milyen üzletekbe járnak. - Bár a legtöbb vásárlómat nagyon kedvelem, de ez intim téma, úgyhogy ne úgy képzeljük el, hogy megyek az utcán, aztán rájuk köszönök hangosan, majd ott elkezdjük tárgyalni például azt, hogy milyen újdonságok érkeztek a boltba - meséli. Kijelenti, hogy baráti társaságban sem jöhet szóba ez a dolog - hiába járnak esetleg többen is a csapatból az erotikashopba, ha Kingán múlik, semmire sem derül fény ezzel kapcsolatban. - Ami itt elhangzik, az itt is marad - szögezi le.

Vajon a pajkosabb csoport képviselői melyik korosztályból valók? Sokan kapásból rávágnák, hogy a fiatalokból. De mik az eladó tapasztalatai? - Hihetetlen, de minél idősebb egy ügyfelünk, annál bevállalósabb - hangsúlyozza Kinga. - Egyáltalán nem a fiatalok a játékosabbak, a korosak egészen máshogy, sokkal lazábban állnak hozzá a "témához", merészebbek akkor is, ha megfordul a fejükben, hogy szeretnének valamilyen újdonságot is kipróbálni, emiatt nagyon jó velük "dolgozni". Mintha a szexuális életük a második virágkorát élné. Üzenem a fiataloknak, hogy ne aggódjanak a fejük felett elsuhanó évek miatt!

Bár úgy tűnik, hogy a vasiak évről évre egyre huncutabbak lesznek, de érdekes módon a kedvenc termékek palettája alig változott az utóbbi esztendőkben. - Az alaptermékek, így például az óvszerek és a síkosítók mellett roppant jól fogynak a vibrátorok is - osztja meg velünk, és hozzáfűzi, hogy utóbbiból szinte mindennap elmegy egy.

Azt, hogy mennyire népszerűek és fontosak a vibrátorok a nők életében, talán az az eset tükrözi a legjobban, amikor egy idősebb hölgy aggódva berohant Kingáékhoz, hogy működik-e náluk vibrátorszerviz, mert az ő "játékszere" elromlott és szeretné minél előbb megjavíttatni. A hölgy nem volt szívbajos: miután megtudta, hogy ott nem tudják helyrepofozni a minőséginek számító eszközt, elvitte azt egy műszerészhez...

Az esküvőszezon beköszöntével megnő a forgalom a leány- és legénybúcsúk miatt. A legénybúcsúk örök slágere pedig a guminő - tudjuk meg az eladótól.

A legtöbbeknek tehát nincsenek extra igényeik - ha mégis lennének, ésszerű keretek között szinte bármi beszerezhető. Mint megtudtuk Kingától, egyre népszerűbb és sokrétűbb itthon is a szex-ipar, így nem csoda, hogy hazánkban már három nagykereskedés is működik. Persze, akadnak néha teljesíthetetlen kérések is - de ezek általában olyan durvák, hogy Kinga még négyszemközt sem mesél róluk szívesen.

A szexshopba egyébként nem csupán termékekért szoktak menni a szombathelyiek - gyakran kérnek tanácsokat is. - Van olyan ügyfél, aki órákon keresztül is beszél a szexuális életével kapcsolatos aggályairól, de ennek örülök, mert legalább merik vállalni és szinte mindig találunk megoldást - fűzi hozzá az eladó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!