Életmód

2016.07.14. 07:10

Pokémonok kergetői

A jó ötletekkel úgy vagyok, hogy azok mindig másnak jutnak az eszébe. A legújabb őrület például, hogy a telefonunk és egy alkalmazás segítségével rajzfigurákat lehet keresni a valóságos térben.

Budai Dávid

Azokat aztán be lehet fogni, edzeni lehet, meg fejleszteni, és más emberek rajzfigurájával összeereszteni, hogy megküzdjenek. És ennek az égvilágon semmi, de semmi értelme nincs. Csakhogy ez nem is feltétele a sikernek, ugyanis az a helyzet, hogy öt órával a start után ez a pokémonkergető program lett az USA-ban a legnépszerűbb új alkalmazás, amelynek hatására egyből 2,3 milliárd dollárral többet ér a cég, mint amennyit e-lőtte ért. És hogy mi vesz rá embereket, hogy holdkórosként járjanak az igazi utcán, hogy a valóságban nem létező figurákat zsebeljenek be, erre nincsen magyarázat. Hacsak az nem, hogy a pokémonok éppen húsz évvel ezelőtt árasztották el a világot, és a kedves zsebszörnyek azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Namármost, aki gyerekként bírta a pokémonokat, az mostanra már jobbára pénzkereső felelősségteljes fiatalként éli az életét. Hogy ez miért fontos? Mert a virtuális világban is csak a valódi pénzt szeretik. Így ha nincs kedvünk, vagy időnk a szörnyecskénkkel foglalkozni, akkor egy kis pénzért cserébe könnyedén szert tehetünk némi előnyre. Nagyon sokan vannak, akik bizony hajlandóak fizetni ezért. Magyarországon az őrület még csak most van éledőben, de ne legyen kétségünk afelől, hogy ahogyan minden érthetetlen szokásból, úgy ebből is divat lesz itthon. Persze nem kell annyira maradinak lenni. Vannak, akiket éppen ez a találmány állított fel a fotelből, ahol évek óta tespednek, és nyilván lesznek olyanok is, akiknél éppen emiatt az alkalmazás miatt csengetnek majd, amikor körülnézés nélkül kitéblábolnak a kamionok elé.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!