Sminktetoválás: miben más, mint a "rendes" minták?

2017. augusztus 06., 17:25 szerző: Vadas Krisztina fotós: Unger Tamás
komment
Sokan nem tudják, miben tér el a sminktetoválás a hagyományos testdíszítéstől. Tóth-Irimiás Dalma sminktetováló-mester beavatja az olvasókat a különbségekbe.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A tartós smink leginkább abban tér el a hagyományos tetoválásoktól, hogy a bőr más-más rétegeibe viszik be a festékanyagot.

- Teljesen más mélységbe kerülnek be a pigmentanyagok egy díszítő minta és egy tartós smink kidolgozása során. A testtetoválók az irharétegben és a bőraljában dolgoznak, ahonnan nem tud később eltávozni a festékanyag. A sminktetoválásnál pedig csak a felhámban dolgozunk - magyarázta Dalma.

Tóth-Irimiás Dalma munka közben
Fotó: Unger Tamás

A bőrünk 28 naponta megújul, így ez a fajta tartós smink nagyjából két év alatt "kikopik" a bőrből, persze ez az időtartam egyénenként eltérő lehet.

- A modernebb technikáknál azonban már nincs annyiszor rétegezve a sminktetoválás, így akár egy év alatt is eltűnhet a festékanyag a bőrből - tette hozzá Dalma.

Emellett a testtetoválások tartósságát növeli, hogy vas-oxid-tartalmú pigmenteket dolgoznak a bőrbe, így nem tudnak felszívódni, kopni. A sminkhez használt anyagok viszont folyamatosan fejlődnek: egyre organikusabbak, természetes anyagokból készülnek, így felszívódnak egy idő után.

- A kozmetikai tetoválásnál tehát az anyag eltűnésének nagyjából 50 százalékáért a bőr természetes hámlása, a másik feléért pedig a pigmentek felszívódása a felelős - részletezte a sminktetováló-mester.

Vadas Krisztina

2017. augusztus 06., 17:25 szerző: Vadas Krisztina fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...