Életmód

2015.12.05. 08:11

Szeretve lenni

A magányosoknak a karácsony közeledte mindig nagyobb lelki megterhelést jelent. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tehetünk azokért, akik kénytelenek egyedül tölteni az ünnepeket.

Merklin Tímea

Egy általunk megkérdezett szakértő szerint a magányosok komoly kihívást jelentenek azok felé, akik nem magányosok. Meg kellene találni a segítés hogyanját. Szép készülődés lenne, ha mindenki megtalálná azt a magányost, akit segít, nem nagy dolgokban, csak hogy érezze, valaki figyel rá, törődik vele. Ha nem lennénk ilyen érzéketlenek a magányosok iránt, a magányosok is fel tudnának töltődni.

Elkezdődött a felkészülés időszaka
Fotó: Unger Tamás

Fontos dolog, hogy a magányosok is tehetnének valamit saját magukért. Azoknak, akik egyedül élnek, sokszor fontos a csend. Sokan azt mondják, hogy bár egyedül vannak, mégsem magányosak soha. Mindig keresnek valami feladatot, illetve munkát, hogy lekösse őket. Minden az agyból indul ki. Abból az elhatározásból, hogy minek adunk teret, hogyan teszünk rendet, mit erősítünk magunkban, hogy keressük azt a pár apró dolgot, ami alapján szeretetre méltónak látjuk a másik embert. Egyáltalán: elkezdünk szeretettel gondolni az emberekre. Ez is a karácsonyra való felkészülés egyik fontos üzenete lehet mindenki számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!