Életmód

2015.07.26. 18:23

Természetes szúnyog-riasztás

A tudatos életmód hívei a vegyszereket a szúnyog- és kullancsriasztók terén is kerülik. Íme néhány olyan tipp, amelyek segíthetnek távol tartani a kellemetlen vérszívókat.

Vas Népe

A levendula számunkra kellemes illatú illóolaja állítólag roppant kellemetlenül érinti a szúnyogokat. Ezért érdemes kipróbálni: cseppentsünk a testápolónkba néhány csepp természetes, 100 százalékos levendulaolajat, és azzal kenjük be magunkat! 

Számos természetes alapú riasztószerben megtalálható az eukaliptusz illóolaja is, amelyet szinténnem szeretnek a vérszívók. A természetesség hívei gyakran keverik a hasonló illatú borsmenta illóolajával, valamint citromfű- és kakukkfűillóolajjal is. 

Akinek a testápoló is túl „ipari”, készítse maga a rovarriasztó spray-t: kétharmadnyi desztillált vízhez adjon egyharmadnyi gyógyszertári alkoholt, s ehhez cseppentse az illóolajokat, kedve szerint 10-20 cseppet mindegyikből. Jól összerázva kell használni. 

Viccesnek tűnhet, de igaz, szúnyogszakértő mondta: a szúnyog kerüli a huzatot. Ezért a ventilátor légvonalában nagy eséllyel nem találkozhatunk vele...

Címkék#szúnyog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!