Életmód

2014.03.30. 12:25

Töltött kellevelek

Tanakajd - Zöldség és hús együtt a Vas Népe konyháján: Horváth Istvánné Marcsi receptje a finom egytálétel.

Simon Erzsébet

Hozzávalók: egy kisebb fej kelkáposzta, só, egy evőkanál őrölt kömény, egy evőkanál szódabikarbóna. A töltelékhez: 30 dkg darált hús, egy tojás, egy kis fej vöröshagyma, két gerezd fokhagyma, só, törött bors, egy vízben áztatott zsemle, egy szál csípős snack kolbász. A levelekhez: majoranna, vegeta, 20 dkg szeletelt baconszalonna. A káposztát sós, köményes szódabikarbónás vízben a forrástól számított 5 percig főzzük, majd kivesszük a vízből. A darált húst a tojással, sóval, borssal, az apróra vágott hagymákkal jól összedolgozzuk. Hat kis pogácsát készítünk, a közepükbe teszünk egy pici snack kolbászt. A káposztát leveleire szedjük, 2-3 levelet egymásra rakunk, a közeit vegetával és majorannával megszórjuk. Egy húspogácsát a közepébe teszünk, becsomagoljuk a káposztalevéllel, baconszalonnával áttekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kevés olajat öntünk alá és készre sütjük.

Hús, kolbász, szalonna és kelkáposzta a fő alkotórésze a gazdag egytálételnek, ami mellé legföljebb zöldsalátát kínáljunk. Fogyókúrázóknak annyira nem ajánlott, viszont vendégvárásra kitűnő Horváth Istvánné legújabb kreációja

Címkék#recept

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!