Életmód

2015.04.24. 05:42

Ülő életmód mellett hogyan lehet egészséges? – a titok a bemelegítés lehet

A bemelegítés módszerei újragondolva címmel tartott bemutatóval egybekötött előadást szombathelyi és Vas megyei testnevelő tanároknak Orbán Attila a Bolyai iskolában.

Médiaközpont

Az Illés Akadémián és a magyar női labdarúgó-válogatott mellett erőnléti edzőként dolgozó szakember azokat a legfrissebb módszereket ismertette kollégáival, melyeket külföldi futballcsapatoknál sajátított el.

Orbán Attila elmondása szerint a fiatalok ülő életmódja miatt ezeket a bemelegítő gyakorlatokat mindenképpen érdemes lenne az élsportból a testnevelés órákba beintegrálni.

Orbán Attila testnevelő új bemelegítési módszert ismertet (Fotó: SZMK)

A legújabb tematikai szerint a bemelegítésnek a törzsre kell koncentrálódnia, ugyanis leginkább így érhető el hosszútávon sérülésmentes, jó teljesítmény. A kurzuson részt vett Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester is, aki annak idején Szombathelyen szerzett testnevelő tanári diplomát. Havasi Attila, a vasi testnevelő tanárok egyesületének elnöke a bemutató végén közölte a megjelentekkel, hogy májusban újabb szakmai rendezvényre várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!