Életmód

2016.12.11. 17:50

Ünnepi smink lépésről lépésre

Vendégségbe megy vagy családi körben szeretne tündökölni karácsonykor? Esetleg a céges partiba igyekszik? Mutatunk egy egyszerű sminket, amelyet ön is könnyedén elkészíthet otthonában.

Vadas Krisztina

Nem kell sminkmesternek lennie ahhoz, hogy tökéletes külsővel jelenjen meg az ünnepi összejöveteleken. Seregélyné Müller Andrea, szombathelyi kozmetikus, szempilla-hosszabbító mesterstylist segítségével otthon is könnyedén varázsolhat magának tündöklő sminket.

Seregélyné Müller Andrea tippjeivel bárki könnyedén elkészítheti otthonában is az alkalmi sminket, nem kell profinak lenni
Fotó: Szendi Péter

1. TISZTÍTÁS, HIDRATÁLÁS

- Első lépésként mindig tisztítsuk meg az arcbőrt, utána pedig a bőrtípusnak megfelelő nappali arckrémmel hidratáljuk. A tartós smink elengedhetetlen kelléke a bőrtípusnak megfelelő arckrém - emelte ki Müller Andrea.

2. ALAPOZÁS

- Az alapozó kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy fiatal vagy idősebb bőrre visszük fel. Egy fiatalabb bőrön lehet matt, krémes alapozóval dolgozni, az öregedő bőrnél ez a típus már kiemelné a ráncokat, így ebben az esetben érdemesebb folyékony, hidratálóbb alapozót használni - hangsúlyozta a szakember. Az mindegy, hogy ecsettel vagy szivaccsal visszük fel, de arra mindenképp figyelni kell, hogy mindenhol egyenletesen eldolgozzuk. Fontos, hogy ne csak az áll vonaláig vigyük fel az alapozót, hanem oszlassuk el a nyak irányába is. A szemhéjra már kapható külön alapozó, amelyen jobban megtapad a szemhéjpúder, azonban ha nincs ilyenünk, az sem gond, a sima alapozót is felvihetjük.

Alapozó felvitele, kontúrvonalak húzása, szemhéjfestés és rúzsozás: ezek a legfőbb lépései a tökéletes alkalmi megjelenés elkészítésének

3. KONTÚROZÁS, SZEMHÉJFESTÉS

- Szemceruzával húztam kontúrt a felső szemhéjra, ezt el lehet satírozni, lehet vele árnyékolni. A füstös szem lényegét a sötét, fekete-szürke árnyalatok adják - mondta Andrea. - Az idei ünnepi sminkeknél hangsúlyt kap a csillogás, ezért a mozgó szemhéjra arany árnyalat kerül, a belső szemzugba, és a szemöldök alá pedig egész világos színt viszünk fel. Ezt sima applikátorral is végezhetjük, nem szükségesek hozzá professzionális ecsetek. A szem alsó részét is szemceruzával emelem ki, és sötét szemhéjpúderrel satírozom el. Fontos, hogy a vonalat az alsó szempillák tövében húzzuk, ne pedig a vízvonalon. A szemceruza használata mélységet ad a szemnek, de apró és közelülő szemek esetén ez előnytelen - tanácsolta a kozmetikus. A szem sminkelésének utolsó és egyben leglátványosabb lépése a szempillaspirálozás. Az ünnepi sminket még a 3D szempilla emelheti ki.

4. HIGHLIGHTER, PIROSÍTÓ

A highlighter felvitelét a szemöldökcsont felett indítsuk, és egy félkörívet leírva a pofacsont felett húzzuk. Tehetünk belőle az orrnyeregre és a felső ajak fölé is. A pirosítót - az arc formájára tekintettel - a járomcsont vonalát követve a hajtőig vigyük fel.

5. RÚZS

Az ünnepi sminkhez a piros rúzs illik leginkább. - Első lépésként a rúzzsal meg-egyező árnyalatú szájkontúrceruzával rajzoljuk körbe a vonalat, majd a rúzst ecsettel oszlassuk el az ajkakon, így pontosabban tudunk dolgozni. Kicsit csalhatunk is a kontúrral, a vékony ajkakat dúsabbá tehetjük, ha lejjebb húzzuk meg a vonalat a ceruzával, de ne essünk túlzásba - javasolta Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!