Megújult hulladékgazdálkodás Vas megyében

Zöldhulladékgyűjtés, komposztálás

2017. augusztus 05., 08:30
2017. január 1-től folyamatos átállással, Vas megye 216 településén, a kommunális és a szelektív hulladék kezelésére az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft.-t jelölte ki fővállalkozóként az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A terület nagysága miatt az STKH jelenleg, alvállalkozók bevonásával végzi a közszolgáltatási feladatok ellátását. Cikksorozatunkban információkkal, gyakorlati tudnivalókkal adunk segítséget a Vas megyében is megvalósuló korszerű rendszerhez való kapcsolódás megkönnyítésére.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

A zöldhulladék kezelése nemcsak a kerttel rendelkező háztartások feladata, hanem az önkormányzati szabályozás értelmében, az ingatlan előtti területen élő fák után is össze kell gyűjteni és kezelni kell a lehullott leveleket.

A közszolgáltató a szabályozásnak megfelelően évente legalább 10 alkalommal zöldhulladék-gyűjtést szervez, melyet a hulladékgazdálkodási díjat fizető lakosok vehetnek igénybe. A megvásárolt emblémás zsákokat telefonos időpont-egyeztetés után szállítja el a zöldhulladékgyűjtő autó.

Az emblémás zöldhulladékgyűjtő-zsákokba lomb, levágott fű és apró ágnyesedék helyezhető el. A zsákokat évente 10 alkalommal szállítják el a kukások a házak elől.

Zöldhulladék-gyűjtés eddigi menetében nem lesz változás, a települési szolgáltató eljárása szerint valósul meg.

A zöldudvarokban nem adható le a kerti hulladék.

Érdemes próbálkozni a kerti komposztálással, hogy értékes tápanyaggal dúsíthassuk a termőföldet.

A sorozat következő részében az üdülőhelyi gyűjtés és a sztenderdtől eltérő szolgáltatás igénylése lesz a téma.

2017. augusztus 05., 08:30

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...