f1

2015.01.13. 10:47

Sam Bird feladta Forma-1-es reményeit

"A nagy csapatok temérdek pénzt költenek arra, hogy pontokat szerezzenek, amiért pénzjutalmat kapnak."

Tajthi Andrea

A 28 éves brit versenyző korábban a GP2-ben nyert futamokat, majd a Mercedes tesztpilótája lett, az F1-es mezőnybe azonban nem került be.

Jelenleg a Formula E-ben versenyzik, korábbi F1-es, vagy oda épp be nem jutott versenyzők társaságában, így például Alguersuarival, Vergne-nyel, da Costával, vagy épp Bruno Sennával, Nico Prosttal, és Nelsinho Piquet-vel egy mezőnyben.

"A Forma-1-ben már senkire nem tekintenek úgy, hogy 'Hé, ő egy jó versenyző, kell nekem.' Hacsak nincs mérhetetlen mennyiségű pénzed, nem foglalkoznak veled." - mondta Bird a The Timesnak.

"A Forma-1-nek szüksége van a fiatalokra, hosszú távon, mert most ugyan a mezőnyben van Fernando Alonso, Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Jenson Button, de ha ők visszavonulnak, kik kerülnek a helyükre? A nagy csapatok temérdek pénzt költenek arra, hogy pontokat szerezzenek, amiért pénzjutalmat kapnak, és gazdagabbak lesznek. Ez egy körforgás a nagycsapatoknál, így a kiscsapatoknak nincs más esélyük, mint hogy olyan versenyzőt alkalmaznak, akik hoznak magukkal 15-20 millió eurót. Van sok versenyző, köztük én is, a GP2-ben, vagy endurance szériában, akikben van potenciál és jó eredményeket értek el ahhoz, hogy bekerüljenek (az F1-be), de még csak bele se kóstolhattak, mert nincs elegendő pénzük. Ez elég frusztráló, de ez van, és nemigen fog változni." - mondta Bird.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!