f1

2015.05.28. 13:39

Todt: Maradnak az alkoholreklámok

Jean Todt kiáll az F1-es alkoholszponzorok mellett, és lehetetlennek tartja ezeknek a betiltását.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Sahara Force India

A Eurocare nevű szervezet múlt héten ismét támadást indított az FIA és Todt ellen az alkoholreklámok ügyében. A Eurocare – amely egy, az európai alkoholfogyasztás csökkentését és megszüntetését célzó kormány melletti egészségügyi és szociális közszervezet – a 2014-es Monacói Nagydíjjal példálózott. Jelenleg három csapatnak van alkoholhoz köthető szponzora (Williams, Force India és McLaren); a Eurocare kiemelte, hogy a tavalyi monacói futam közvetítése során átlagosan öt másodpercenként villant fel egy-egy alkoholreklám.

Todt azonban ismét kijelentette, hogy az FIA mindössze annyit tehet, hogy folytatja és prioritásként kezeli a biztonságos közlekedésért indított kampányát, mivel az alkoholszponzorok esetleges betiltása kívül esik az FIA jogkörén. A nemrég Lipcsében rendezett Nemzetközi Közlekedési Fórum ülésén az FIA-elnök is felszólalt.

„Az alkoholreklámoknak semmi közük nincs az FIA-hoz” – erősítette meg Todt a korábban elmondottakat. „Ez a különböző országok egyedik problémája. Személyesen és hivatalból egyaránt az ittas vezetés ellen kampányolok, de a tényleges munkát minden országnak magának kell elvégeznie. Az alkoholt nem lehet betiltani, ez egyszerűen lehetetlen; az embereket azonban lehet arra nevelni, hogy ne igyanak és vezessenek egyszerre. Nagyon nagy figyelmet szentelünk ennek, mivel tudjuk, hogy ez egy létfontosságú téma a mai világban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!