f1

2015.09.27. 04:38

Íme Vettel „kézzel rajzolt” sisakja

A német újfent dacol az FIA szabályaival

Bakay Botond

Fotó: Scuderia Ferrari

Mint tudjuk, az FIA betiltotta a sisakfestések állandó változtatgatásait az idei szezontól, hogy a nézőknek könnyebb legyen egy egész év során megszokni ugyanazokat a bukósisakokat.

Bár Vettel Ausztráliában úgy kezdte az évet, hogy a fehér alapra rárakott egy nemzeti zászlót, mivel távolról nem volt drasztikusan más (meg eleve az volt a színkombináció első futama), ezért nem lett belőle baj. Később azonban már csak úgy születtek speciális dizájnok, hogy azt nem hordta az adott versenyző, csupán kiállítási tárgyként egy használt bukóra rápingálták.

Vettel azonban a fehér alapot jónak látta máskor is apróbb változásokkal variálgatni, most például simán fogta a sisakot, és egy kézzel rajzolt szkeccs hatású módosítást eszközölt feje biztonságos búbján.

Remélhetőleg az FIA nem lesz szőrős szívű vele, és elfogadja ezt. Drasztikus, távolról látható változás ugyanis nem ment végbe.
Szerintetek jól néz ki?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!