f1

2015.11.29. 10:31

Webber: Alonso egy időzített bomba

Webber szerint Alonso még meggondolhatja magát az ügyben, hogy rajthoz áll-e jövőre. Alonso tagadja, hogy "bomba" lenne.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

A napokban maga Ron Dennis utalt arra, hogy Alonso talán kihagy egy szezont jövőre, majd Alonso közölte, minden bizonnyal ott lesz a mezőnyben jövőre, és nem beszélt ilyesmiről Dennisszel.

Mark Webber azonban, aki köztudottan közeli barátja a spanyolnak, úgy véli, talán Alonso mégsincs ellene a pihenőévnek.

"Ő egy időzített bomba." - mondta Webber a BBC-nek. "Ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretné, nyomást fog gyakorolni a csapat minden részére. Ő utál veszíteni. Adjanak neki két-három tesztnapot, és ha az autó nem versenyképes, ki fog hagyni egy évet."

Megkérdezték erről magát a spanyol versenyzőt is: "Nem így gondolom. Tisztában vagyok a helyzetemmel, és hogy kicsit frusztráló versenyeim voltak idén. De mindig nagyon nyugodt és nagyon pozitív voltam. És nem csak idén, hanem az elmúlt hét-nyolc évben is. Voltak drámai versenyek, vesztettem el bajnokságot stratégiai hiba miatt az utolsó futamon, de sosem voltam bomba. Más emberek, akik dobálják a kupájukat a dobogón, sokkal inkább bombák, mint én."

A kihagyás ötletére Alonso így reagált: "Soha, semmit nem mondok 100 százalékra. Nem mondhatom azt, hogy holnap nem fogok vacsorázni, mert még nem tudom, hogy éhes leszek-e! Majd meglátjuk, hogy mennek a dolgok jövőre, de nem tervezek nem versenyezni. Határozottan a versenyzés a szándékom, az a célom, hogy versenyezzek jövőre és nyerjek, de legalább versenyképes legyek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!