f1

2016.03.09. 20:04

Megtartják az USA Nagydíjat

A COTA megerősítette, hogy az USA Nagydíj a terveknek megfelelően fog lezajlani.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Az austini futam megrendezése komoly kétségbe került, miután a texasi kormány csökkentette a verseny költségeinek finanszírozására szánt támogatását. Az október 23-ra tervezett nagydíj eddig „előzetes” megjegyzéssel futott a naptárban, szerdán azonban a szervezők bejelentették, hogy a verseny a terveknek megfelelően meg lesz tartva, egy szombati Taylor Swift-koncerttel megfűszerezve.

„Örömmel jelentjük be, hogy az F1 2016-ban is visszatér a COTA-ra” – nyilatkozta a COTA vezérigazgatója, Bobby Epstein. „A futam mellett Taylor Swift is koncertezni fog – nem tudtunk ennél jobbat kitalálni, hogy megünnepeljük Austin ötéves évfordulóját. Amióta az első versenyt megrendeztük 2012-ben, rengeteg tudásra és tapasztalatra tettünk szert, amelyeknek hála évről évre emelni tudtunk az esemény színvonalán; biztosak vagyunk benne, hogy mindez az F1-es USA Nagydíjat a kalendárium kiemelkedő versenyhétvégéjé fogja avanzsálni. Az F1 izgalmát egy fesztivál hangulatával és Taylor Swift koncertjével kombinálva az idelátogatók az év legnagyobb szabású sport- és szórakoztató eseményében vehetnek részt. Tárt karokkal üdvözlünk mindenkit, akik ellátogatnak Texasba és a COTA-ra erre a fantasztikusnak ígérkező hétvégére.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!