f1

2016.05.13. 05:27

A holland tini, Verschoor csatlakozik a Red Bull Junior csapatához

Richard Verschoor a Red Bull Junior színeiben versenyzik tovább, miután lenyűgözte a program főnökét Helmut Markot Szocsiban.

Kmett Fanni

Fotó: facebook, Richard Verschoor

A holland, aki már előzőleg megalapozta a helyét a junior gokart versenyben, két héttel ezelőtt debütált a SMP F4 NEZ bajnokságban ami azon a héten az Orosz Nagydíj alatt futott. Az első futamot meg is nyerte egy hosszú csata után, amit a honfitárs Jarno Opreen ellen vívott. A második futamon ismét megelőzhette volna Opmeer-t, de riválisa kilökte így törött kormányművel kénytelen volt kiszállni a versenyből. Verschoor előzését Helmut Marko is kiszúrta, aki kérte a 15 éves fiatalt, és kérte, hogy látogasson el a Red Bull F1 paddockjába.

Nagy meglepetés
„Ez nagyon menő. Az egész olyan gyorsan történt.” Nyilatkozta Verschoor a Motorsport.com-nak. „Nagyon frusztrált voltam a verseny miatt, aztán már hirtelen arra kértek, hogy menjek az F1 paddockba, hogy beszéljek Helmut Markoval.” „Az elején nem is tudtam, hogy mi történik annyira ideges voltam. De aztán amikor a Red Bull-nál ülten, minden kitisztult. Ez egy álom, de tényleg!”

Verschoor, az egykori holland gokart bajnok, tudatában van annak, hogy az összehasonlítás Max Verstappen-nel elkerülhetetlen.

„Max egy szuper sofőr. Ezt mindenki tudja.” „Nem nagyon szeretem összehasonlítani magamat másokkal. Egyszerűen csak szeretném kihozni magamból a legjobbat, és remélem, hogy eltudom érni azt amit Ő. Majd meglátjuk mi lesz.” Verschoor tudja, hogy nehéz lesz felkerülni a ’nagyok’ közé az egy üléses lehetőség miatt, leggyorsabb az Verstappen volt. „Nagyon törekvő lennék, pedig nem vagyok az a fajta ember aki ilyet mond magáról. De eddig a dolgok gyorsan haladnak nagyon jó irányba.”

A holland F4
Verschoor érkezése a Red Bull Junior csapatához nagyon fontos diadal a holland F4 kezdetének, ami idén indult a holland motorsport szövetség (KNAF, MP Motorsport) által, amelynek csapata versenyzik a SMP F4 NEZ bajnokságban.

„Ez egy remek bajnokság azoknak a versenyzőknek akik akik gokartozásról együléses autókra akarnak váltani. Nem drága, és rengeteg a pénzjutalom. Ráadásul, lehetőség van a bekerülésre a FIA Formula 3 Light szériába, ami jövőre indul.”

Verschoor folytatja a versenyt a SMP F4 NEZ bajnokságban idén.

„Remélhetőleg a Red Bull szponzoraival az autómon, az overálomon és a sisakomon.” Mondta Verschoor. „Ezen kívül, részt veszünk még 3 futamon a német F4 bajnokságban, hogy szerezzek egy kis plusz tapasztalatot.” „Ha minden jól megy, remek jövőnek nézünk elébe. Keményen fogunk dolgozni, a jó eredmények érdekében. Abban is bízom, hogy nagy előrelépéseink lesznek, a következő évben, csak úgy mint idén. Ugyanakkor, muszáj jól szerepeljek továbbra is.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!