f1

2016.07.09. 11:28

Michael Madsen szerint kib*szott jó a Forma-1, már egy szinopszis is a fejében van

Quentin Tarantino, ráérsz épp? Lenne itt egy forgatókönyv ötlet...

Vámosi Péter

Fotók: Varga András

Magas bolondozós figura napszemüvegben és Red Bull Ringes sapkában, fent a Fan Village környékén vizsgálja a BMW M1-eseket. Egyre többen beszélgetnek vele, versenyzők, szervezők, s a többi. Először simán valaki helyi hírességnek gondoltam, távolból figyeltem. Amikor már Bernard Ecclestone ment oda hozzá, és nem fordítva, akkor azért már gyanakodtam, és végül a fotós kolléga közölte lazán: Madsen. Michael Madsen.

És valóban, a cipő! Le kellett volna csak néznem a földre, hát persze, veszkó csizma! Megszólítottam, és a reszelős, gyárilag "alkoholista" hang után azonban már tényleg beazonosítható volt Hollywood egyik legjobb karakterszínésze, Quentin Tarantino egyik kedvence. Ez az a hang is, ami ismerős lehet a GTA III-ból, vagy a Call of Duty: Black Opsból is.

Madsen hatalmas autóbolond, tinédzserként már Dodgekat tuningoltak a haverjaival, motorokat, váltókat csereberélgettek. Szerelmese a régi amerikai autóknak, és az ő tulajdonában van még mindig az a sárga Cadillac is, amelyet Mr. Blondeként vezetett a Kutyaszorítóban című Tarantino filmben. Akkor is ő vitte a forgatásra azt, a western csizmájával együtt.

Hatalmas forma, sallangoktól és kivételesen testőröktől mentes. Kevésbé ismert, hogy az általában negatív karaktereket játszó színész képzett fotós, illetve verseket is ír. Most azonban nekünk válaszolt pár kérdésre, a Red Bull Ringen.

Vámosi Péter: Első alkalommal vagy ilyen autóversenyen?
Michael Madsen: Nos, az Indy 500-on voltam már pár alkalommal, és egyszer Fontanaban volt is lehetőségem Mario Andrettivel menni 4 kört egy kétüléses versenyautóval. 200-210 mérföld/óra felett repesztettünk, ilyen gyorsan még soha nem mentem, pláne egy profi versenyző mögött! Ez állatira izgalmas volt!


VP: Kipróbálnád-e magad valami amatőr autóversenyben?
MM: Tudod, hatalmas NASCAR rajongó vagyok. Mielőtt színész lettem, Richard Petty akartam lenni. Szeretem a NASCAR-t, ember! Tudod... azonban a Forma-1 az olyan, hogy nézd, én már "túlórázom". Kicsit öregebb vagyok, és ez szomorú azért, mert eddig nem voltam meggyőződve arról, hogy a rajongója legyek. Amikor azonban most idejöttem, és láttam, hogy hogy megy ez, azt kell hogy mondjam, hogy kibaszott jó! Frankó, nagyon izgalmas!

 

VP: Mit gondolsz, Quentin Tarantino barátod fog valamikor kifejezetten autós, autóversenyzős filmet csinálni?
MM: Ha valaha is csinál, jobb ha abba is berak engemet! (nevet) Nos, tudod.. lehetnék akár egy visszavonult Forma-1-es autóversenyző, akinek egyszer még vissza kell térnie, egy utolsó versenyre. Meg kellene nyernem az egészet, és valami ilyesmi köré kellene építeni a forgatókönyvet. Ez egy egész jó mozifilm lehetne, nem?

Interjúnk után másnap még egyszer összetalálkoztunk, név szerint szólított, és tényleg úgy beszélgettünk még tovább autókról, a verseny eseményeiről, mintha haverok, Buddy-k lennénk... Vigyázz magadra Budd, főleg ha a környéken járna valami Beatrix Kiddo!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!