f1

2016.08.14. 15:30

A top csapatok hatalmas előnyt szereznek a Pirelli tesztekkel

Hiába osztja meg a Pirelli az adatokat, a részvevők extra előnyhöz jutnak

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A Mercedes, a Ferrari és a Red Bull belement, hogy módosítják 2015-ös autójukat a 2017-es szabályoknak megfelelően.

Andy Green, a Force India technikai főnöke azonban úgy gondolja, hogy a három nagy csapat jókora előnyhöz jut azzal, hogy segítik a Pirelli munkáját.

"A három csapat, melyek tesztautót építettek a Pirellinek, hatalmas előnyhöz jutnak." - mondta Green az Auto Motor und Sportnak. "A többiek csak a következő év elején szerzik meg azon első tapasztalataikat, melyeket a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull már most megszerzett."

Bár a Pirelli azt az ígéretet tette, hogy a most szerzett adatokat a 2017-es gumikról, minden csapatnak rendelkezésére bocsátja majd.

"Kapunk majd pár adatot." - folytatta Green. "De a csapatok gyűjtik a saját adataikat is, melyeknek nincs közük a gumikhoz. Például aerodinamika tekintetében. Ha nekünk is lenne 2 millió dollárunk tesztautót építeni, megtettük volna. Gondolkodtunk rajta, de az időkeret egyszerűen nem tette lehetővé ezt a versenyprogramunk mellett."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!